Header Ads

ads header

Flash News

Hasnul Baharuddin dan Saari Sungib nafi keluar parti untuk menyertai PKRSelepas Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Meru, Mohd Fakhrulrazi Mohd Mokhtar diisytihar keluar Amanah, muncul spekulasi dikaitkan dua Adun berhubung hal yang sama.

Mereka ialah Adun Morib, Hasnul Baharuddin dan Adun Hulu Kelang, Saari Sungib yang dikatakan akan keluar parti untuk menyertai PKR.

Bagaimanapun, kedua-duanya menafikan spekulasi bahawa mereka akan mengikuti jejak Fakhrulrazi.

“Tak betul tu (dakwaan sertai PKR). Tadi ada orang hantar kepada saya nombor keahlian (dalam PKR), saya memang tidak pernah isi apa-apa borang atau bagi maklumat diri untuk menyertai PKR dan itu memang tidak betul.

“Saya nafikan keahlian tersebut dan masih setia dengan parti saya,” kata Hasnul.

Sementara itu, Shari turut menolak dakwaan tersebut dan berkata tiada sebab untuk dia melompat parti dalam satu gabungan.

“Saya nafikan. Buat apa nak lompat parti sesama kawan (gabungan),” katanya.

Untuk rekod, gabungan Pakatan Harapan (PH) sehingga kini merangkumi parti dari DAP, PKR dan Amanah.Terdahulu, Amanah Selangor dalam satu kenyataan mengesahkan Fakhrulrazi bukan lagi anggota parti itu.

Namun tidak lama selepas itu, Fakhrulrazi berkata dia tidak mengisytiharkan keluar parti sebaliknya perkara itu diumumkan Amanah sendiri.

Dia juga mengatakan tidak menerima sebarang notis dan hanya mendapat tahu mengenai hal itu melalui media sosial.

Ditanya apakah dia sudah menyertai PKR, Mohd Fakhrulrazi tidak mahu mengulas dan menjawab akan memberi penjelasan apabila “sampai masa”.

“Tak tahu. No comment. Sekarang lebih kepada fokus nak kerja sebagai Adun, sebab rakyat yang pilih. Saya kena selesaikan mandat itu.

“Nanti saya akan jelaskan bila sampai masa,” katanya lagi.

Sementara itu, Hasnul dan Saari turut menjelaskan bahawa mereka akan kekal bersama Amanah dan tidak akan menyertai PKR.

“Tidak (sertai PKR) dan setia dengan Amanah,” kata Hasnul.

MR : Biasa kalau nafi itu ya bagi orang politik. 2 orang ni ada rekod membelangkagi keputusan syura PAS menyokong Anwar dan PKRUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan: