Header Ads

ads header

Flash News

Siapa sebenarnya pelacur, Ku Li?Pendirian PAS sebenarnya cukup mudah. PAS faham ia adalah bukan parti dominan di peringkat Parlimen. Oleh itu, gabungan dengan parti-parti lain adalah satu keperluan. Kalau di peringkat negeri, khususnya di Kelantan dan Terengganu, itu lain cerita.

Prinsip PAS bila masuk bab gabungan adalah:
a) kalau dengan parti Melayu, any time; dan
b) kalau dengan parti bukan Melayu atau parti sekular, ada syaratnya, iaitu rukun Islam harus ditegakkan.

Itu adalah ciri-ciri sebuah parti yang progresif tetapi dalam masa yang sama prinsip perjuangan asal tidak dilupai. Tapi, Ku Li, hang takkan faham. Hang boleh kata PAS pelacur politik? Saya nak tanya, ada PAS minta jawatan PM atau TPM? Ada PAS minta jawatan menteri utama? PAS hanya mahukan sebuah kerajaan yang stabil dan dapat berfungsi pada ketika negara dilanda wabak Covid 19.

P.S. Barangkali hang dah lupa, Ku Li, atas sebab pergaduhan hang dengan Atuk lah UMNO diharamkan dahulu. Selepas itu, hang tubuhkan S46 tapi tak tahan lama. Selepas itu pula, hang masuk UMNO Baru yang ditubuhkan oleh Atuk. Dan sekarang, bila Atuk dah keluar UMNO Baru, dah keluar Bersatu, hang masih berurusan dengan Atuk untuk menjadi PM. Jadi, siapa sebenarnya pelacur, Ku Li?

DR. SHAMSHER SINGH THIND
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan:

  1. KuLi tu pelacur tua yang dah monopous.... tapi tk sedar poen dh berkedut.

    BalasPadam