Header Ads

ads header

Flash News

Bob Lokman beransur pulih selepas 17 hari dirawat di hospital


KUALA LUMPUR:
Penulis lirik terkenal, Bob Lokman semakin beransur pulih selepas 17 hari mendapat rawatan di hospital akibat lemah jantung.

Menurut Bob, 58, keadaannya kini stabil setelah menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Pusat Rawatan Sultan Ahmad Shah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (Sasmec@IIUM) di Kuantan, Pahang dan Institut Jantung Negara (IJN).

"Di Pusat Rawatan Sultan Ahmad Shah saya dirawat selama 14 hari manakala di IJN selama dua hari.
"Alhamdulillah keadaan saya stabil dan sekarang sedang berehat di rumah di Kelantan," katanya kepada Astro AWANI ketika dihubungi hari ini.

Bob atau nama sebenarnya, Mohd Hakim Lokman menjelaskan, dia reda dengan ujian yang diberi biarpun terpaksa mengetepikan ibadah puasa demi kerana menjalani rawatan.

Pada 2020, Bob pernah menjalani pembedahan memasukkan alat Implantable Automatic Cardioverter Defibrillator (IACD) untuk menstabilkan denyutan jantungnya di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.

Penulis lirik Isabella, Taman Rashidah Utama, Rendang Tak Berbuah dan banyak lagi itu mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang tidak putus-putus mendoakan kesihatannya.

"Sejak 10 tahun lepas memang saya selalu keluar masuk hospital untuk mendapatkan rawatan. Tahun ini di bulan Ramadan saya diuji masuk ICU.

"Saya reda kerana setiap ujian yang diberikan adalah tanda kasih sayang Allah pada kita hambanya," katanya lagi.

Bob yang telah lama tidak aktif dalam dunia seni, kini menjalankan perniagaan menjual serunding.Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan