Header Ads

ads header

Flash News

Pas Leak: Imej Pas tidak terjejas, kata Abdul Hadi


MARANG -
Pas yakin isu penyebaran dokumen ‘Pas Leak’ tidak akan menjejaskan imej parti tersebut, kata Presiden parti, Tan Sri Abdul Hadi Awang.

Beliau berkata sehingga kini, Pas sentiasa menerima pertambahan ahli baharu.

"Sehingga hari ini, tiap-tiap bulan kita terima ahli baharu. Tidak kurang dari 1,000 ahli baharu, kadang-kadang 2,000, 4,000 pun ada ahli baharu,” katanya ketika ditemui pemberita selepas menyampaikan kuliah dhuha mingguan di Masjid Rusila hari ini.

Ahli Parlimen Marang itu juga berkata, hubungan antara pemimpin Pas dengan pemimpin UMNO juga tidak tergugat disebabkan penyebaran dokumen tersebut.

Sebelum ini, tular menerusi media sosial beberapa keratan dokumen didakwa minit mesyuarat Pas yang mempunyai pelan atau gerak kerja parti itu untuk menjatuhkan UMNO dan Barisan Nasional (BN).

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim dilaporkan berkata, polis sudah memulakan siasatan terhadap kes berkenaan dan akan memanggil semua ahli politik disebut dalam minit mesyuarat yang tular itu.

Dalam perkembangan lain, Abdul Hadi sekali lagi menegaskan Pas tidak akan menyertai kerjasama politik atau ‘khemah besar’ yang dilapor dicadangkan pemimpin pembangkang tertentu untuk menghadapi BN pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) akan datang.

Jelasnya, Pas akan terus mempertahankan agenda perpaduan ummah dengan hanya bekerjasama dengan parti-parti terbesar orang Islam iaitu Bersatu dan UMNO, selain badan-badan bukan kerajaan Islam dan kumpulan serta parti bukan Islam yang tidak ekstrem.

"Kita tidak ikut khemah kerana dalam khemah itu ada ‘tikus’, ‘kucing’, ada macam-macam. Segalanya ada dalam khemah itu,” katanya. - Bernama


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan