Header Ads

ads header

Flash News

Ada pihak persenda Istana Kelantan


KOTA BHARU: Pemuda PAS Kelantan membuat laporan polis terhadap tindakan pihak tertentu yang dianggap menghina Istana Kelantan berhubung larangan dua pemimpin Parti Amanah Negara (PAN) memasuki mana-mana istana.
  
Laporan itu dibuat setiausaha pemuda, Mohammad Kamal Mohamed semalam. Hadir sama Ketua Pemuda PAS Negeri, Ustaz Ahmad Fadhli Shaari di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Bharu dan exco-exco pemuda. (Foto: Ustaz Ahmad Fadhli menunjukkan salinan laporan polis.)

    Ahmad Fadhli berkata, selepas surat pekeliling bertarikh 27 Mei 2018 dikeluarkan, pelbagai kenyataan dimuat naik di media sosial oleh individu yang dianggap menghina sultan dan institusi raja.

    “Satu blog menulis dalam kes ini siapa yang berlindung di bawah ketiak siapa... Ini menunjukkan seolah-olah Kerajaan Kelantan menjadi penasihat istana yang menyebabkan istana bertindak atas nasihat kerajaan negeri,” katanya.

    Baru-baru ini pekeliling larangan terhadap Naib Presiden PAN, Husam Musa dan Pengerusi PAN negeri, Wan Abdul Rahim Wan Abdullah daripada memasuki semua jabatan kerajaan negeri dan istana dikeluarkan.

    Ahmad Fadhli yang juga anggota parlimen Pasir Mas berkata, tohmahan pihak terbabit sebagai fitnah terhadap kerajaan negeri dan penghinaan terhadap institusi beraja.

    “Ia seolah-olah menggambarkan institusi diraja dikongkong kerajaan negeri dalam membuat keputusan,” katanya. - HARAKAHDAILY 31/5/2018......
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
Whatsapp MR | Telegram MR | Facebook MR

5 ulasan:

 1. Lain padang lain belalang. Pengaruh istana kat pantai barat (PB) dan pantai timur adalah tidak sama. Bila Anwar kata giliran Kelantan dan Terengganu adalah NEXT, ia hanya boleh dicapai kalau apa yang ada di pantai barat dijelmakan di pantai timur jua. Meskipun bukan mudah, namun usaha akan ditingkatkan hinggalah PB akan jadi ikutan semua.

  BalasPadam
 2. patot pon pi sana naik jet.. tinjau dari udara dulu..b4 next action..

  BalasPadam
 3. akan tetapi pihak istana menafikan larangan dr pihak mereka...persoalannya siapa dibelakang surat pekeliling tersebut...ini yg jadi isu...kerajaan kelantan @ pihak istana...andai kerajaan kelantan..bg alasan kenapa ini berlaku...ini kah dinamakan matang n sejahtera?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Siapa yg sebut Istana tak terlibat?... Org Istana ke Org Pan....

   Ada bukti ke Istana yg sebut...ke sama dgn cerita2 lain

   Padam
 4. Makin kusut n sukar masalah ni sekarang.

  BalasPadam