Header Ads

ads header

Flash News

Jangan kacau tidur, layan Najib bermaruah kata Daim


KUALA LUMPUR, 18 Mei — Datuk Seri Najib Razak harus diberi layanan secara bermaruah dan kesamarataan sebagaimana warga negara Malaysia yang lain sungguhpun ditengah-tengah operasi penggeledahan oleh pihak berkuasa di kediaman peribadi beliau sejak 48 jam yang lalu, kata Pengerusi Majlis Penasihat  Kerajaan Tun Daim Zainuddin.

“Semua orang harus dihormati dan diperlakukan seperti manusia terutama bekas perdana menteri. Mereka (para pegawai) harus membiarkan orang tidur,” katanya pada sidang akhir di pejabatnya di sini.

Bekas menteri kewangan itu ditanya mengenai operasi penggeledahan itu yang dilaporkan bermula pada tengah malam sehingga awal pagi.

Beliau menekankan bahawa sungguhpun operasi penggeledahan dijalankan, semua orang adalah tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah.

“Sekiranya ada kes, langkah seterusnya ialah pendakwaan. Ini merupakan proses untuk semua orang tanpa pengecualian,” tambah beliau.

Terdahulu Daim bertemu pengerusi  Persatuan Anak-Anak Peneroka Felda, Mazlan Aliman, di mana  majlis penasihat itu bersetuju mengenai penubuhan suruhanjaya siasatan diraja sebagai cara untuk meneliti secara mendalam status kewangan Felda.

Majlis penasihat itu diberi taklimat oleh bekas ketua pengarah Felda Datuk Hanapi Suhada, pengerusi Perbadanan Pelaburan Felda Sdn Bhd Datuk Syed Mohamed Syed Ibrahim dan Ketua Pegawai Eksekutif Felcra Zulkarnain Md Eusope. — Bernama


......
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
https://telegram.me/mindarakyat
https://www.facebook.com/Mindarakyat

1 ulasan:

  1. Mana suara lantang yang selama ini anti-tak ikut SOP berhemah. Dah dapat hampas perang terus kunci mulut. Apa ter.

    BalasPadam