Header Ads

ads header

Flash News

Kenapa Menteri Kewangan Enggan Ulas KWSP Hilang RM6.09 Billion Dalam Masa Sebulan?


Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menyaksikan nilai pelaburannya dalam 10 syarikat awam tersenarai (PLC) turun 12% atau RM6.09 bilion, sebulan selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang menyaksikan perubahan dalam kerajaan untuk kali pertama dalam sejarah Malaysia.

Agak melucukan, Menteri Kewangan, Joseph Lim Guan Eng enggan ulas kerugian  pelaburan KWSP sebanyak RM6.09 billion di Bursa Saham kerana mahu melihat dahulu laporan tersebut. Bodoh punya Guan Eng! Tidak berani hendak menghadapi kenyataan.

Menteri Kewangan sibuk mencari kerugian yang dialami oleh 1MDB sedangkan Kerajaan Malaysia telah kerugian RM6.09 billion hanya dalam tempoh sebulan pemerintahan Pakatan Harapan. Baca laporan The Edge, di sini.

Kenapa Menteri Kewangan yang gila publisiti tidak mahu membuat Sidang Media mengenai kerugian KWSP berjumlah RM6.09 billion ini?

khairul ryezal

......
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
Whatsapp MR
Telegram MR
Facebook MR

# Boleh pilih (klik) nak komen guna facebook atau blogger

12 ulasan:

 1. Kalau dividen tahun ini lebih rendah dari tahun lepas, siap kau.

  Wakakaka

  BalasPadam
 2. MTUC mana? Tak nak ulas apa2 ke?

  BalasPadam
 3. PRU14 | Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) menggesa 14 juta pekerja di seluruh negara mengundi Pakatan Harapan (HARAPAN) dalam pilihan raya umum (PRU) ke-14 esok.

  Dalam kenyataan hari ini, Setiausaha Agung MTUC J Solomon berkata dengan mengundi HARAPAN akan menghantar mesej kepada pekerja bahawa mereka adalah kunci kepada ekonomi negara dan "tidak seharusnya diabaikan".

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kunci apanya, kalau mangga boleh jugak dikupas dan dimakan. Kunci kalau terpaksa telan boleh tercekik, Brader. Kah kah kah

   Padam
 4. Hadiah sempena 30 hari Puak2 HOPE memerintah. Nah amek kaw.

  BalasPadam
 5. Knp tun biarkan ekonomi negara merudum?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Nanti boleh bailout

   Padam
  2. Knp tun biarkan ekonomi negara merudum?.. hang pande2 kata cam tuuu yg kawan tuu pi jepang 4 5 ari cari duit nak penaik balik laa ekonomi menesia .. apa laa... ada amek duit raya kat rumah mb negeri mana tah siap cop2 lagi... tuuu nak penaik ekonomi rumah tangga sendiri..

   Padam
 6. bukti2 kecekapan (baca pelebongan) pengurusan ekonomi oleh puok2 pakatun..

  BalasPadam
 7. Ini betul betul jilake.Tak segan silu menghancurkan negara...

  BalasPadam
 8. Wah hebatlah rejim pakatan , baru perintah negara selama 28 hari, pelabur asing didakwa mengeluarkan RM7 billion keluar dar negara kita dan sekarang KWSP Hilang RM6.09 Billion Dalam Masa Sebulan !

  Tahniah dan syabas kepada semua barua, penyokong dan pengundi pakatan dan rejim pakatan kerana berjaya melingkupkan ekonomi negara!

  BalasPadam
 9. Sabaq tuan2.. Tun M dah pi jmp PM jepon mntk pinjam duit. Penjajah mai dah nk jajah.. Standby tabung harapan 2.0 plk.. Haha..

  BalasPadam