Header Ads

ads header

Flash News

Pergolakan MB Selangor melukakan lagi PKR


ADUN Ijok Dr Idris Ahmad menafikan dakwaan beliau terlibat dalam penipuan wang Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) pelajar sebuah kolej swasta yang mempunyai kaitan dengannya.

Menurut Idris, dakwaan itu menyatakan bekas ketua pegawai operasi kolej tersebut telah membuat laporan terhadapnya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Kementerian Pendidikan.

Idris bagaimanapun berkata, beliau telah menghubungi ketua pegawai eksekutif kolej itu yang memberitahunya mereka tiada sebarang masalah dengan PTPTN mahupun Kementerian Pendidikan.

Idris membuat laporan polis berhubung perkara itu hari ini.

"Saya telah merujuk peguam yang meminta saya membuat laporan polis untuk tindakan selanjutnya (kerana) penyebaran berita (dakwaan) ini boleh menjejaskan maruah saya sebagai wakil rakyat.

"Saya menafikan terlibat seperti didakwa berita yang disebarkan, ia tidak benar dan memfitnah saya," kata laporan polis itu.

Idris ketika dihubungi mengesahkan laporan polis itu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Superintendan Ku Mashariman Ku Mahmood ketika dihubungi Malaysiakini juga mengesahkan menerima laporan itu.

Idris akan mengadakan sidang media pagi esok bagi menjelaskan perkara itu. Ahli perniagaan Datuk Shamsubahrin Ismail yang menganjurkan sidang media itu menyifatkan dakwaan itu bertujuan menjejaskan peluang Idris untuk dilantik menjadi menteri besar.

"Sidang media berkenaan motif menjatuhkan maruah dan imej baik Idris daripada dilantik sebagai menteri besar," dakwanya.

Idris adalah salah seorang daripada tiga calon berpotensi untuk menjadi menteri besar Selangor.

Dua lagi adalah ADUN Sungai Tua Amirudin Shari dan ADUN Seri Setia Dr Shaharuddin Badaruddin.

ADUN Sungai Tua Amirudin Shari merupakan calon pilihan bagi jawatan itu menggantikan Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang menjadi menteri hal ehwal ekonomi.

Beliau dilihat keluar dari Istana Alam Shah petang tadi, di mana upacara angkat sumpah dijadual berlangsung pagi esok.


......
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
Whatsapp MR
Telegram MR
Facebook MR

# Boleh pilih (klik) nak komen guna facebook atau blogger

3 ulasan:

 1. Next pru vote for PAS...

  BalasPadam 2. Saya selalu berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan peminjam yang meminjamkan uang tanpa membayar terlebih dahulu.

  Jika Anda mencari pinjaman, perusahaan ini adalah semua yang Anda butuhkan. setiap perusahaan yang meminta Anda untuk biaya pendaftaran lari dari mereka.

  saya menggunakan waktu ini untuk memperingatkan semua rekan saya INDONESIANS. yang telah terjadi di sekitar mencari pinjaman, Anda hanya harus berhati-hati. satu-satunya tempat dan perusahaan yang dapat menawarkan pinjaman Anda adalah SUZAN INVESTMENT COMPANY. Saya mendapat pinjaman saya dari mereka. Mereka adalah satu-satunya pemberi pinjaman yang sah di internet. Lainnya semua pembohong, saya menghabiskan hampir Rp15 juta di tangan pemberi pinjaman palsu.

  Pembayaran yang fleksibel,
  Suku bunga rendah,
  Layanan berkualitas,
  Komisi Tinggi jika Anda memperkenalkan pelanggan

  Hubungi perusahaan: (Suzaninvestment@gmail.com)

  Email pribadi saya: (Ammisha1213@gmail.com)

  BalasPadam