Header Ads

ads header

Flash News

Chin Tong, Raja Bahrin, Waytha angkat sumpah senator


Liew Chin Tong (DAP), Raja Kamarul Bahrin Shah (AMANAH) dan pemimpin Hindraf P Waythamoorthy antara yang akan mengangkat sumpah sebagai senator di Dewan Negara pagi esok.
Menurut jemputan parlimen yang dilihat Malaysiakini, mereka dipilih oleh kerajaan persekutuan dan akan dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong.

Tiga lagi yang bakal menjadi senator melalui kuota kerajaan persekutuan adalah Datuk Ismail Bahrin, Mohd Radzi Md Jidin dan marzuki Yahya.

Sebelum ini Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata baki kekosongan dalan kerajaan akan diisi oleh senator.

Menteri dan timbalan menteri baru akan mengangkat sumpah di Istana Negara petang esok.
Kemungkinan besar mereka di kalangan enam bakal senator itu. Pada masa ini, terdapat 27 menteri dan 23 timbalan menteri.

Antara jawatan yang belum diisi adalah menteri di jabatan perdana menteri bertanggungjawab untuk perpaduan nasional serta timbalan menteri bagi kementerian pertahanan, hal ehwal ekonomi dan perumahan dan kerajaan tempatan.

Baki dua lagi calon senator pula dicalonkan menerusi kuota kerajaan negeri.

Mereka adalah Datuk Hussain Awang yang dipilih DUN Terengganu dan Asmak Husin yang dipilih DUN Kelantan.


MR :  Husam dan Nik Omar yang diwar-war bagaimana?....


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

BANNER IK :

1 ulasan:

  1. Kepala bapak kafir harbi yang bernama Waydafuck telah menfitnah, memburuk-burukkan dan menghina pendakwah Islam yang terkenal Dr Zakir Naik dan berusaha menghalang program dakwah Dr Zakir Naik dan berusaha menghalau Dr Zakir Naik kembali ke India supaya untuk menutup mulut pendakwah Islam tersebut dan dia boleh ditindas, disiksa dan dizalimi oleh rejim Hindu yang memusuhi agama Islam dan umat Islam.

    Tindakan memberikan ganjaran kepada musuh Islam seperti Waydafuck jelas membuktikan KERAjaan pakatan bersikap anti-Islam dan dan anti-umat Islam .

    Malanglah sebilangan pengundi Melayu yang telah mengundi pakatan kerana mereka hanya mampu menelan kahak sendiri setelah ditipu oleh pakatan liberal-kafir harbi. Sesungguhnya lembu lebih cerdik dari mereka.

    BalasPadam