Header Ads

ads header

Flash News

Pakatan Harapan harap buang kondom baru dapat anak


Slogan yang selalu ditroll oleh  netizen kepada penyokong PH iaitu “Kalau hari ini kahwin, esok beranak“, digunakan pula oleh ahli parlimen DAP Mas Gading, Mordi ANAK Bimol . Walau bagaimanapun, Mordi menukarkan perkataan ‘esok’ kepada ‘hari ini’. (Tonton video pada minit 6:30 https://www.kinitv.com/video/63673O74)

Mordi berkata sedemikian sebagai menjawab kritikan Ahli Parlimen Kinabatangan ,Datuk Bung Moktar Radin yang membangkitkan isu  janji HARAPAN yang tidak ditunaikan seperti pemansuhan tol.
“Yang berhormat Kinabatangan, bagilah kita sedikit masa. 100 hari pun belum lagi. Takkanlah hari ini kahwin, hari ini juga beranak? Betul tak? So kita perlukan masa. Kita dah bagi peluang dengan Barisan Nasional lebih 50 tahun. Ha! Kita baru tak sampai 100 hari lagi! – Mordi Bimol
Saya lebih suka ulasan daripada laman TTFMasalah yang berlaku ialah PAKATAN HARAPAN mengguna KONDOM macam mana nak dapat anak?

"Takkanlah pakai kondom nak harapkan anak"

 
Ya, pemimpin Pakatan Harapan sama dengan lelaki yang percaya bahawa memakai kondom adalah cara untuk mengelak daripada melahirakan anak atau tak bersedia untuk mendapat anak.

 
Mereka meletakkan "topi" (kondom) yang tidak perlu ke atas perbelanjaan kerajaan dengan mendakwa bahawa hutang negara adalah RM1 trilion.

 
Semakin banyak PH menahan lebihan anggaran, semakin tinggi risiko PH akan menjatuhkan negara ke dalam kemelesetan yang serius dan ketika negara sedang mengalami kemelesetan, ekonomi akhirnya akan menderita dan gagal memberikan "lebih banyak anak".

 
Jadi mungkin jawapan kepada pertanyaan Mordi adalah untuk Pakatan Harapan untuk mengeluarkan kondom besar yang dipakai oleh mereka itu menghalang ekonomi daripada "merangsang."MR : PH ni pakai atau tidak kondom, memang tak dapat anak mereka kan LGBT kahwin lelaki sama lelaki, Perempuan sama perempuan.. yang ada pun dah sangat tua dah mati pucuk....


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

IKLAN BERBAYAR :

4 ulasan:

 1. Sabah for Sabahan

  Semenanjung for Semenanjung

  PH for PH

  Hanya Pembangkang untuk semua

  BalasPadam
 2. Ramai yang ragu dan skeptikal (iaitu 30% Melayu dan 95% bukan Melayu) bila PH kata mereka boleh dapat baby pertama satu hari selepas persenyawaan (PRU14) dan baby ke 10, 100 hari selepas persenyawaan. Tapi, dek kerana nak jugak tengok bukti sama ada benar atau tidak yang PH itu mampu proses baby secepat yang didakwa lalu diberilah juga peluang (undi). So far so good, 2 bai (bunyi: bayi) dah pun diberanakkan. Syabas

  BalasPadam
 3. Slogan “Kalau hari ini kahwin, esok beranak“ atau seumpamanya adalah slogan paling bodoh yang digunakan oleh barua-barua ternakan pakatan untuk menghalalkan tindakan KERAjaan pakatan memungkiri pelbagai janji dalan manifesto pakatan sendiri kerana:

  (1) dari segi logik, tidak mustahil bagi orang mengandung luar nikah, nikah hari ini, esok beranak.

  (2) menyamakan janji pakatan dengan beranak esok adalah seperti menyamakan dua perkara yang berbeza seperti menyamakan tikys dengan buah durian.

  Cukup-cukuplah barua-barua ternakan pakatan kencing rakyat dengan pelbagai slogan karut marut.

  Setiap janji yang tidak bertentangan dengan ajaran Islam wajib dipenuhi oleh KERAjaan pakatan.

  Kegagalan pakatan melaksanakan semua janji pakatan sendiri menunjukkan pakatan bersikap munafik dan tidak bermoral.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Pembetulan:

   Slogan "Takkanlah hari ini kahwin, hari ini @ esok juga beranak" atau seumpamanya adalah slogan paling bodoh yang digunakan oleh barua-barua ternakan pakatan untuk menghalalkan tindakan KERAjaan pakatan memungkiri pelbagai janji dalan manifesto pakatan sendiri kerana:

   Padam