Header Ads

ads header

Flash News

Slow Slow Tipu


Secara umumnya, menipu adalah suatu perbuatan yang tidak baik dan amat ditegah dalam amalan seharian kita. Walau bagaimanapun, dalam bidang psikologi, terdapat satu teknik yang menggalakkan anda untuk menipu dan perbuatan 'menipu' dalam konteks ini bukan sahaja tidak mendatangkan kemudaratan, malah mendatangkan manfaat bergantung kepada tujuan anda menggunakan teknik ini.

Teknik yang diperkatakan ini dinamakan "self-fulfilling prophecy" (SFP) atau dalam bahasa Melayu, ia dinamakan sebagai "ramalan kebenaran kendiri". SFP sebenarnya berfungsi dengan menggunakan hanya satu mekanisme iaitu menipu diri sendiri. Yang menariknya, 'penipuan' ini boleh dilakukan secara sedar ataupun berlaku tanpa kita sedari – maksudnya kadangkala kita sendiri tidak tahu bahawa kita sedang menipu diri sendiri!

Contoh terbaik dalam menipu diri sendiri ialah mereka yang mengundi PAKATAN HARAPAN bagi mendapat suatu kebaikan dengan menjatuhkan Najib. Sedangkan diri mereka sedar Najib itu anak murib Mahathir. Ini disahkan oleh Mat Sabu.

Tapi demi SFP
Semuanya menjadi bodoh menipu diri sendiri.

MR : SST anak beranak (bukan adik beradik seperti kata Mahathir) Nak bodohkan diri sendiri bersama Pakatan Harapan....


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

IKLAN BERBAYAR :

8 ulasan:

 1. Sat Sat Tipu

  Sat Sat Tukar

  BalasPadam
 2. Tanda-tanda kerajaan pakatan tipu rakyat:

  1. Selalu buat u-turn.

  2. Selalu cipta alasan bodoh untuk memungkiri janji dalam manifesto pakatan sendiri.

  3. Sentiasa menyalahkan parti lawan untuk menutup kelemahan dan kegagalan kerajaan pakatan sendiri.

  Bukan ini bererti pemimpin-pemimpin pakatan mempunyai lidah biawak yang tidak boleh dipercayai?

  BalasPadam
 3. Mahathir dahulu waktu memerintah tiada serangan sosial media.
  Sekarang ni sosial media dah mula menyengat. Nanti sikit demi sedikit orang akan keluarkan video hentam Mahathir.

  BalasPadam
 4. Kalau last minute kempen, kepala ppbm dan kepala pkr turun padang boleh bikin cair woo org sg Kandis.. jangan seronok sangat puak2 BN korang pun kelompok tak dipercayai jugak.. kalau gaya politik UMNO masih tahap amatur kalah jugak yob.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Pakatan akan lingkup dalam PRK Sg Kandis sebab rakyat telah sedar mereka telah di'kencing' oleh pakatan.

   Orang bodoh sahaja yang rela dikencing berulang kali.

   Padam
  2. Bukan soal bodoh atau cerdik pengundi tapi soal licik tak licik kempen. Kekadang hasut orang PAS tak kuar mengundi pun sudah cukup memenangkan PH itu baru satu muslihat , ada beribu muslihat politik lagi kalau nak tau. Tambah otak muslihat macam tun det dan anwar. You underestimate them then you lose...

   Padam
 5. Jerangkung (penyokong) pakaturn bersyukur sebab gst 6% dah d sifarkn %.mai pulak cukai murah gila babi - sst 10% je.oh,ada lagi... tambahan 6% cukai petkhidmatan.alhamdulillah,pemimpin pakaturn mu amat memahami keperitan rakyat.

  BalasPadam