Header Ads

ads header

Flash News

Bila Nak Bayar Royalti Perlu Masa 6 Bulan??Jawatankuasa Kabinet yang ditubuhkan untuk memperhalusi kaedah pembayaran tuntutan royalti minyak kepada negeri pengeluar minyak diberi masa enam bulan untuk berbincang dan membuat keputusan.

Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, tempoh itu diberikan untuk menyediakan cadangan sebelum keputusan muktamad bagaimana peningkatan royalti minyak daripada lima peratus ke 20 peratus itu, akan dijalankan.Ini adalah antara isu yang dibincangkan semasa perjumpaan dengan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Mohamad Shafie Apdal, semasa lawatan kerja beliau ke negeri ini.

Jawatankuasa khas itu juga akan mempunyai wakil dari Sabah dan Sarawak, katanya selepas mesyuarat tertutup dengan kepimpinan PKR Sabah semalam.

Azmin Ali tidak pula menyebut bagaimana royalti minyak untuk Terengganu dan Kelantan.

Pelik juga 6 bulan masa?
Patutlah Terengganu dan Kelantan belum diberinya satu sen pun?
Janji Manifeto dicapati oleh Kerajaan Pakatan Harapan.

Apa payahnya beri aje royalti sperti sebelum ini, tak payahlah ambil masa 6 bulan, melainkan memang kerajaan Pakatan Harapan kaki pembelit nak belit atau tipu rakyat dengan pelbagai alasan supaya rakyat tak marah kerana tak tunai janji manifesto.

Oi Mahathir
Zaman dah berubah, rakyat boleh jatuhkan UMNO yang engkau bina 22 tahun.
22 tahun dulu boleh engkau perbodohkan rakyat
Tapi kini bukan rakyat jatuhkan UMNO
tapi rakyat akan jatuh kerajaan PH penipu dan hancing!!

ZULZALLYZUKARNAIN............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

IKLAN BERBAYAR :

Tiada ulasan