Header Ads

ads header

Flash News

Kerajaan PH dibayangi agenda Malaysian Malaysia


Kerajaan Pakatan Harapan tidak mempunyai hala tuju jelas sehingga ramai pihak mengambil kesempatan menggugat Islam dan hak Melayu, kata Ketua Pemuda PAS.

Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata, melihat kepada sikap kerajaan ketika ini, ia menuntut kita keluar daripada kepompong liga politik.

“Retorika perpaduan yang dicanang Pakatan Harapan, bukan sahaja bersifat sementara tetapi turut dibayangi agenda ‘Malaysian Malaysia’ yang dicita-citakan DAP sejak sekian lama,” katanya ketika menyampaikan ucaptama dalam Majlis Perasmian Muktamar Dewan Pemuda Pas Ke-59 di sini hari ini.

Perasmian dilakukan Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

Mengulas lanjut Khalil berkata, dinamika politik hari ini benar-benar telah berubah.

“Kita berpolitik dengan dasar syariat demi kelangsungan umat Islam dan masyarakat Melayu sebagai majoriti dalam demografi populasi negara.

“Maka dengan pelbagai dinamika politik yang terbuka, berubah dan menjadi kian rencam di masa depan menuntut ‘kefaqihan’ seluruh ahli PAS termasuk Pemuda hingga berupaya menyulam gerakan secara aktif dan inovatif.

“Saya percaya, keupayaan sekurang-kurangnya dalam kedua cabang fiqh ini, bahkan jika boleh lebih dari itu, akan menjadikan PAS penggerak politik yang sentiasa terkehadapan,” katanya.............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

IKLAN BERBAYAR :

1 ulasan:

 1. Kalau tak mampu tumbangkan, sertai Malaysian Malaysia

  Itu dulu, kini Malaysian Malaysia (MM) dah nampak belangnya

  Belang yang terang-terang jadi musuh nombor satu

  Belang yang bakal merobek apa yang termaktub

  Justeru pilihan yang tinggal hanyalah satu

  Usah dibiarkan MM menarik nafas lega

  BalasPadam