Header Ads

ads header

Flash News

Dah terpaksa akhir Ganabatirau mohon maaf dalam DUN Selangor


Exco Selangor V Ganabatirau akhirnya membuat permohonan maaf terbuka kerana pernah mengaitkan “kumpulan orang Islam” sebagai penceroboh di kuil Sri Maha Mariamman, Subang Jaya.

"Bagaimanapun selepas mendapat nasihat banyak pihak khususnya barisan kerajaan dan pembangkang saya telah menukar kenyataan saya daripada kumpulan Islam kepada kumpulan gengster.

“Dan saya juga ingin mohon maaf kerana menyinggung perasaan mana-mana pihak," katanya ketika berucap di Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, di Shah Alam, hari ini.

Ganabatirau pada Isnin menggunakan Facebook untuk menyatakan pandangannya berhubung kekecohan di kuil berkenaan.

Katanya terdapat sekumpulan orang Islam terlibat dalam insiden tersebut sebagai cubaan untuk mengganggu keharmonian kaum di negara ini.

Beliau bagaimanapun mengubah kenyataannya dalam laman sosial miliknya itu selepas mendapat kecaman daripada pelbagai pihak yang menyifatkan ia sebagai rasis.

Untuk rekod tapak kuil berkenaan kini menjadi milik sebuah syarikat pemaju yang sudah mendapat perintah mahkamah supaya penghuninya berpindah.

“Kes ini kes terpencil antara pemaju dan pihak kuil.

“Tetapi kerana ada kesilapan kenyataan yang akhirnya menyebabkan salah faham sehingga mewujudkan huru-hara hingga menyebabkan kerosakan dan kecederaan kepada orang awam serta pihak berkuasa.

“Kita di pihak pembangkang meminta kerajaan agar memastikan tidak berlaku lagi seperti ini,” katanya.

Bagaimanapun, Rizam berkata pembangkang Selangor menuntut menteri di Jabatan Perdana Menteri yang bertanggungjawab terhadap perpaduan nasional P Waythamoorthy memainkan peranannya.

“Walaupun sudah ada beberapa kenyataan tapi saya rasa beliau perlu lebih bertanggungjawab untuk redakan keadaan agar tidak berlaku salah faham antara kaum di negara kita,” tegasnya.

Dalam sidang media sama, ADUN Sungai Panjang Mohd Imran Tamrin menyifatkan tindakan empat anggota kabinet terutamanya Waythamoorthy yang menyalahkan polis berhubung kekecohan di Kuil Sri Maha Mariamman adalah tidak bertanggungjawab.

“Sepatutnya beliau melihat perkara ini dengan skop yang lebih luas. Jangan beliau sempitkan skop dia terhadap kaum India sahaja,” katanya.

Empat menteri pada 26 November lalu yang membidas kenyataan polis Subang Jaya berhubung kekecohan di Kuil Sri Maha Mariamman.

Waytha Moorthy, M Kulasegaran, Xavier Jayakumar, Gobind Singh Deo dan Timbalan Menteri R Sivarasa mahu Ketua Polis Negara Tan Sri Mohamad Fuzi Harun menyiasat polis Subang Jaya dan tindakan disiplin diambil terhadap mereka.

MR :  Nasi dah jadi bubur baru nak minta maaf itu pun terpaksa


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

2 ulasan:

 1. Sib baek pro haprakan, kalau tak sendiri mahu ingat... kalau tak kena gantung dari dewan, Sosmaed atau lebih berat: psst! TST.

  BalasPadam
 2. Halo, semua orang, tolong, saya dengan cepat mahu menggunakan media ini untuk berkongsi kesaksian saya tentang bagaimana Tuhan mengarahkan saya kepada pemberi kredit yang benar-benar mengubah hidup saya daripada kemiskinan kepada seorang wanita kaya dan sekarang saya mempunyai kehidupan yang sihat tanpa tekanan dan kesulitan kewangan,

  Selepas berbulan-bulan cuba mendapatkan pinjaman di internet dan saya telah ditipu dari 400 juta, saya menjadi sangat terdesak untuk mendapatkan pinjaman daripada pemberi pinjaman dalam talian yang sah dalam kredit dan tidak akan meningkatkan kesakitan saya, jadi saya memutuskan untuk beralih kepada rakan saya untuk nasihat tentang bagaimana untuk mendapatkan pinjaman dalam talian, kami bercakap mengenainya dan kesimpulannya adalah tentang seorang wanita bernama Puan Maria yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Maria Loan. Syarikat

  Saya memohon untuk pinjaman (900 juta) dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, supaya pinjaman yang diluluskan itu mudah tanpa tekanan dan semua persiapan telah dibuat dengan pemindahan kredit, kerana fakta bahawa ia tidak memerlukan cagaran untuk pemindahan daripada pinjaman, saya hanya diberitahu untuk mendapatkan sijil perjanjian lesen mereka untuk memindahkan kredit saya dan dalam masa kurang dari dua jam wang pinjaman telah dimasukkan ke dalam akaun bank saya.

  Saya fikir ia adalah satu jenaka sehingga saya menerima panggilan dari bank saya bahawa akaun saya telah dikreditkan dengan jumlah 900 juta. Saya sangat gembira bahawa akhirnya Tuhan menjawab doa saya dengan memerintahkan pemberi pinjaman saya dengan kredit sebenar saya, yang boleh memberi harapan saya.

  Terima kasih banyak kepada Cik Maria kerana membuat hidup adil untuk saya, jadi saya menasihati sesiapa yang berminat untuk mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Puan Maria dengan baik melalui E-mel (mariaalexander818@gmail.com) ATAU Via Whatsapp (+1 651-243 -8090) untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang bagaimana untuk mendapatkan pinjaman anda,

  Jadi, terima kasih banyak kerana mengambil masa anda membaca tentang kejayaan saya dan saya berdoa agar Tuhan akan melakukan kehendak-Nya dalam hidup anda.
  Nama saya adalah kabu layu, anda boleh menghubungi saya untuk rujukan lebih lanjut melalui e-mel saya: (kabulayu18@gmail.com)

  Terima kasih semua.

  BalasPadam