Header Ads

ads header

Flash News

Kenyataan Media PAS Selangor berhubung kenyataan YB Ganabatirau tentang pengkibatan "Muslim Group" dalam insiden Kuil Sri Mariamman USJ


PAS Selangor amat dukacita dan sedih atas kejadian pergaduhan yang melibatkan antara 2 kumpulan di kuil Seafield Sri Maha Mariamman di USJ 25 Subang Jaya awal pagi. PAS Selangor menyerahkan kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan dan mengambil tindakan yang sewajarnya kepada mana mana pihak yang terlibat.

Dalam masa yang sama PAS Selangor menyelar sikap biadap Exco KerajaanSelangor dari DAP yang cuba menyemarakan sentimen perkauman melampau dengan melempar tuduhan kumpulan muslim telah menyerang kuil. PAS Selangor menggesa satu siasatan terpeinci dijalankan dengan memangggil mereka yang berkepentingan dalam perebutan tapak kuil ini serta memanggil Exco Kerajaan Selangor V Ganabathirau untuk membantu siasatan dengan membuktikan tuduhan liar, jahat dan merbahaya yang dimuat naikkan dalam facebook beliau.

PAS sama sekali tidak akan berkompromi dalam isu-isu yang melibatkan pencerobohan rumah ibadat orang bukan Islam dan serangan ke atas penganut agama lain atas semangat perkauman yang sempit. Semoga rakyat Malaysia akan terus hidup harmoni dan menolak mereka yang cuba bermain dengan api perkauman yang sempit.

Islam Memimpin

HAJI ABDUL HALIM OMAR
Setiausaha
PAS Selangor

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan