Header Ads

ads header

Flash News

Status FB YB Ganabatirau Mengguris Rakyat


Saya amat kesal dengan status yang telah dinaikmuat dalam akaun fb milik YB Ganabatirau yang merupaka ahli DAP dan salah seorang EXCO Kerajaan Negeri Selangor berkaitan kejadian pergaduhan dua kumpulan isu Kuil Sri Mariamman USJ.

Sebagai rakyat Malaysia yang cintakan kedamaian dan kerukunan hidup bersama pelbagai bangsa dan agama, saya berpandangan bahawa status YB Ganabatirau itu adalah keterlaluan, lebih-lebih lagi beliau menaikmuat status yang boleh dianggap sebagai provokasi tanpa mendapatkan maklumat dan pandangan pihak ketiga terlebih dahulu. Saya amat yakin, status beliau itu dimuatnaik berdasarkan emosi tanpa sandaran kajian dan konsultasi dengan pihak berwajib lain.

Sejak memegang jawatan Exco, sikap yang ditunjukkan oleh beliau kepada umum, banyak menimbulkan tanda tanya dan keresahan termasuk juga berkaitan dengan isu pemberian tanah di Ijok sedikit masa lalu.

Saya menuntut agar YB Ganabatirau memohon maaf secara terbuka kepada seluruh rakyat khususnya kepada masyarakat Islam/Melayu atas keterlanjuran beliau. Beliau mesti berjanji bahawa tidak akan mengulangi kesilapan dan tidak berlagak sombong terhadap rakyat berbilang bangsa dan agama. Sebagai salah seorang pemimpin kerajaan, YB Ganabatirau mesti bijak "menempatkan" dirinya untuk tidak dilihat berpihak.

Dalam masa yang sama saya menyeru seluruh rakyat Malaysia agar kukuhkan toleransi dan saling menghormati adat budaya, agama, kedaulatan undang-undang dan keluhuran perlembagaan negara.


Dato' K Deepakaran
Ketua DHPP Selangor26 November 2018.


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan