Header Ads

ads header

Flash News

Izzah letak jawatan - Dr M tak tahu, Azmin mahu jawapan


Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad berkata tidak tahu-menahu punca Nurul Izzah Anwar meletakkan jawatan sebagai naib presiden PKR.

"Apa? Oh, (letak jawatan) naib presiden. Bukan dari PKR.

"Saya tidak tahu, beliau mesti mempunyai sebabnya. Saya tidak tahu apa-apa mengenai apa yang terjadi kepada PKR," jawab beliau ketika ditanya mengenai peletakan jawatan tersebut.

Mahathir yang juga pengerusi Pakatan Harapan (PH) ditemui pada suatu majlis di Cyberjaya tengahari ini.

Sementara itu, Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali yang bercakap dengan pemberita di tempat yang sama berharap mendapat penjelasan daripada Izzah.

"Saya baru tahu mengenainya pagi tadi.

"Saya akan cuba bercakap dengannya dan memahami apa yang sebenarnya terjadi. Saya tiada apa-apa lagi nak ulas," katanya menjawab soalan mengenai peletakan jawatan itu.

Perkembangan pantas politik


Selain meletakkan jawatan sebagai naib presiden PKR, Nurul menyatakan beliau juga tidak lagi berkhidmat dengan kerajaan persekutuan dalam apa jua kapasiti.

Nurul yang juga anak perempuan Presiden PKR Anwar Ibrahim dan Timbalan Perdana Menteri Dr Wan Azizah Wan Ismail sedang mengetahui petugas khas kerajaan mengenai latihan Pendidikan Teknikal dan Vokasional (TVET).

Dalam kenyataan media sebelum ini, Nurul berkata beliau akan kekal sebagai MP Permatang Pauh tetapi akan melepaskan jawatannya sebagai pengerusi PKR Pulau Pinang.

“Satu-satunya kekesalan saya ialah, pengumuman ini sepatutnya dibuat lebih awal, tetapi ia bukan mudah.

"Perkembangan politik berlaku dengan pantas sejak sembilan bulan terakhir ini dengan pemilihan parti menyusul selepas kempen pilihan raya umum yang melelahkan," katanya.


MR :  Papa baru Nurul pun tak tahu... 


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan