Header Ads

ads header

Flash News

Bukan Setakat Timbalan Menteri Tipu Guna 'Degree Mill', Menteri Kewangan Juga Menipu Sebagai Akauntan Bertauliah


Bukan setakat Timbalan Menteri Luar yang juga seorang Senator telah menipu pendidikan beliau dengan menggunakan 'degree mill', malah Menteri Kewangan Hong Kong, Nobita turut menipu apabila beliau berkata beliau adalah Akauntan Bertauliah atau 'Chartered Accountant'.


Ahli-ahli Akauntan Bertauliah boleh disemak melalui atas talian (online) yang boleh diakses di sesawang Malaysian Institute of Accountants (MIA). Hasil carian mendapati Nobita bukan seorang Akauntan Bertauliah seperti mana seorang lagi pemimpin pembangkang, Rafizi Ramli.
Tidak dapat dipastikan sama.ada Nobita pernah belajar di Australia atau menghabiskan pendidikan beliau di Monash University di Malaysia. Juga diragui apabila beliau mendakwa pernah bekerja di 'Big 4 Firm' (tiada istilah 'Big 8 Firm' seperti didakwa di atas). Hanya diketahui Nobita pernah bekerja di sebuah bank sebelum bergiat di dalam politik.

Jadi tidak hairanlah kalau Nobita gagal dalam titik perpuluhan mahupun mengenal pasti mana satu billiom mana satu trillion.


Sumber : http://khairulryezal.blogspot.com/


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅCara mudah buat bisnes tanpa promosi sakan pada pelanggan, tapi pelanggan sendiri yang cari kita. Buat online je..๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan