Header Ads

ads header

Flash News

SPR: Tidak perlihat komitmen reformasi institusi


SAYA mengucapkan tahniah atas pelantikan anggota-anggota Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) seperti yang diumumkan oleh Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Dr. Ismail Bakar kelmarin.

Walaupun begitu, pelantikan ini sekali lagi tidak memperlihatkan komitmen Kerajaan dalam melakukan reformasi institusi sedangkan agenda ini merupakan intipati penting yang terkandung dalam Buku Harapan, Kajian Separuh Penggal RMK11 dan Bajet 2019.

Kerajaan juga telah ditegur mengenai perkara ini semasa pelantikan Pengerusi SPR pada September tahun lalu. Sepatutnya, pelantikan anggota-anggota SPR yang baharu ini mestilah melalui proses perakuan oleh Parlimen sebelum mendapat perkenan oleh Yang di-Pertuan Agong.

Ini penting bagi memastikan SPR bertanggungjawab kepada Parlimen, bebas daripada campur tangan Kerajaan dan mendapat kepercayaan awam.

Walau bagaimanapun, saya amat berharap anggota-anggota SPR yang telah dilantik ini dapat menjalankan tugas dengan amanah; bersikap adil dan telus; dan komited terhadap agenda reformasi sistem pilihan raya di negara ini.

“Islam Memimpin”

DATO’ DR. MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI AT-TAKIRIAhli Parlimen Kuala Nerus
15 Februari 2019 | 10 Jamadilakhir 1440


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅCara mudah buat bisnes tanpa promosi sakan pada pelanggan, tapi pelanggan sendiri yang cari kita. Buat online je..๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
 Dapatkan Vitamin C Harian Anda Disini >>>Klik Sini<<< Sebotol ada 100 tablet Harga RM60 sahaja.Penghantaran PERCUMA ke Seluruh Malaysia

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan