Header Ads

ads header

Flash News

Umno dan PAS Ini Jawapannya...


Musuh PAS cuba mengelirukan masyarakat supaya kerjasama PAS dengan Umno dihancurkan. Bahaya kepada politik mereka, kerana kedua parti yang mempunyai kekuatan akar umbi.

Cuba menyusun gerakan meragukan ahli dan penyokong PAS, alhamdulillah belum berjaya.

Kadang-kadang yang marah ini pun, lahir daripada uri Umno juga. Cuma apabila habis madu sepah dibuang.

Saya dari segi peribadi lahir dalam keluarga PAS, melawan Umno sejak daripada kecil, mahasiswa dan ketika  menjadi pensyarah ITM.

Kalau PAS fikir hendak kuasa dan harta lebih baik bersama Umno waktu mereka berkuasa. Kenapa sekarang?.

Situasi yang sama  sewaktu PAS berkawan dengan Dap dan PKR bukan PAS tidak tahu mereka ada masalah peribadi dan pemikiran.

Dap istiqamah menentang konsep negara Islam, memperjuangkan sekular, konsep Malaysian Malaysia.

Tetapi  PAS ambil yang ada persamaan antara parti yang bertahaluf. Seperti menentang rasuah, ISA, AUKU, ketirisan dan sebagainya.

Syarat utama dasar PAS tidak boleh diganggu dan PAS bebas menegakkan idealisma perjuangannya.

PAS tidak jadi Dap, Dap tidak jadi PAS.

PAS  bersama PKR, bukan PAS tidak tahu otak dan pembawaan serta masalah peribadi pemimpin PKR. Tetapi PAS ambil yang ada persamaan.

Bezanya PAS berkawan dengan siapa pun, Islam tetap menjadi barang pertaruhan. Sempadannya ialah jangan melanggar batasan Islam.

Bukan PAS tidak kenal DS Anuar. 17 tahun bersama Umno, lebih garang melawan PAS daripada orang Umno asal.

PAS keseorangan menentang Umno pada waktu itu dan tidak terpengaruh dengan Dasar Penerapan Nilai Islam ketika DS Anuar menjadi Timbalan Presiden Umno.

Berapa ramai aktivis badan dakwah terpengaruh dengan DS Anuar terjun menjadi aktivis Umno, kononnya untuk menerap Islam daripada dalam. PAS keseorangan, tetapi terus mara menuju cita.

Apabila DS Anuar ditendang keluar Umno dengan mata lebam, PAS menyambut beliau seolah-olah beliau tidak bersalah dengan PAS selama 17 tahun.

Kalau ikut perasaan dan nafsu, PAS tidak berkawan dengan PKR dan bela DS Anuar. Demi suruhan Islam, PAS terima sebagai kawan.

Selepas itu apa yang beliau lakukan kepada PAS terpulang kepada Allah SWT.

PAS sanggup lupakan segalanya kerana dasar PAS ialah Islam. Sabda Rasulullah SAW bermaksud” Tolonglah saudara kamu yang zalim dan saudara kamu yang kena zalim”.

Sekarang PAS bekerjasama dengan Umno, masih atas prinsip yang sama. Islam tetap menjadi asas untuk berkawan.

PAS tidak jadi Umno, Umno tidak jadi PAS.

PAS ambil hak persamaan iaitu Islam dan masa depan Melayu dan bumiputra.

Apabila merugikan Islam, walau pun untung dapat kuasa, PAS tarik handbrake. PAS tidak pernah rugi.

PAS boleh berkawan dengan siapa sahaja untuk kepentingan Islam dan boleh berpisah juga apabila tidak menguntungkan Islam.

Ustaz Hj Idris Hj Ahmad
Naib Presiden PAS
14/2/19

MR :  Ramai orang Islam sukar memahami politik Islam, apatah lagi fekah politik


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅCara mudah buat bisnes tanpa promosi sakan pada pelanggan, tapi pelanggan sendiri yang cari kita. Buat online je..๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
 Dapatkan Vitamin C Harian Anda Disini >>>Klik Sini<<< Sebotol ada 100 tablet Harga RM60 sahaja.Penghantaran PERCUMA ke Seluruh Malaysia

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

2 ulasan:

 1. Sebab dalam PAS ada kelompok munafik 63:2 Mereka menjadikan sumpah-sumpah mereka sebagai perisai, lalu mereka menghalang-halangi (manusia) dari jalan Allah. Sungguh, betapa buruknya apa yang telah mereka kerjakan.

  BalasPadam
 2. Itu strategi. Kafirun & munafiq juga berstrategi. Ketika perang suma kena strategi. Perang zaman sekarang adalah perang politik sama seperti dulu untuk lebarkan kuasa/agama.. Sahabat Nabi di dalam Khandaq pun begitu juga.

  Bila pula PAS menghalang ke jalan Allah.
  "Sumpah sebagai perisai'' itulah yg dilakukan PH pada rakyat. Sudahnya dimain2kan "itu (manifesto) bukan kitab yg perlu diikuti." Ibarat tiada pernah janji sumpah nak laksana manifesto jika menang PRU sampaikan semua percaya dan tidak memilih parti lawan. DAP tggu masa nk sembelih hg oi melayu. Dari tak dapat apa langsung, lebih baik menangkan parti yang nak menjaga bangsa/agama sndiri.

  PTPTN yg ramai melayu, dicancelkan pun melayu PH senyap,
  Nabi kena kutuk pun Melayu PH senyap,
  Tbg Hj kena kurangkan bantuan haji pun senyap.

  Suma senyap.
  Ap nak jadi melayu PH ni.
  Dulu lagak bagaikan singa islam yg jujur amanah.
  Sekarang bagaikan sampah ditepi jalan. Lebih2 lagi lakonan calon Parti Amanah yg kononya sangat islamik progresif.

  Apa tu progresif? Senyap kena buli? Senyap kena tarik hidung? Terhutang budi nak jaga hubungan DAP. Sampai kau mati pun, DAP ke yg akan urus 'mayat & talkinkan' kau?

  BalasPadam