Header Ads

ads header

Flash News

Anak suspek beritahu kanak-kanak 3 tahun ‘dah mati’


LANGKAWI: Kata-kata “Acik…Aleya dah mati” oleh anak keempat pasangan suami isteri suspek utama kes kematian Nur Aisyah Aleya Abdullah mencetus persoalan kepada ibu kanak-kanak malang itu tentang keberadaan anaknya.

Rosmaliah Samo, 31, berkata, ayat tersebut didengarinya semasa dia bermain-main bersama anak lelaki pasangan itu ketika berada di rumah mereka di Kuarters Hospital Langkawi.

“Pada 23 Feb lalu, pasangan suami isteri itu datang mengambil saya untuk pulang ke rumah mereka di kuarters tersebut. Pada hari yang sama, anak mereka melontarkan ayat tersebut kepada saya, pada mulanya saya memang tidak syak apa-apa cuma perasaan sedikit gusar dalam masa yang sama ada terfikir mungkin apa yang dikatakan budak tersebut betul.

“Keesokkan harinya saya bertanya kembali soalan kepada kanak-kanak tersebut, kali ini saya terima jawapan berbeza iaitu Aleya diserahkan kepada orang lain untuk dijaga,” katanya ketika ditemui semalam.

Rosmaliah berkata dia berada di rumah pasangan tersebut bermula 23 hingga 27 Feb, dalam tempoh 5 hari tinggal di sana dia tidak pernah sekalipun melihat kelibat anak keduanya itu hingga pada satu ketika ada terfikir anaknya itu memang sudah mati.

“Saya ada bertanya dengan suspek lelaki tersebut beberapa kali di mana anak saya, namun jawapan yang diberikan Aleya diserahkan kepada orang lain untuk dijaga,” katanya.

Rosmaliah berkata beliau kemudian pulang ke asrama tempat tinggal pada 27 Feb, namun pasangan itu datang mencari serta memaksanya untuk kembali pulang ke kuarters tersebut pada hari berikutnya.

“Saya kemudian beri amaran supaya serahkan kembali Aleya dalam tempoh 2 hari ataupun laporan polis akan dibuat,” katanya sambil menambah kali terakhir berjumpa anaknya itu ialah pada 27 Jan lalu.

Bagaimanapun, katanya, selepas pasangan itu gagal untuk memulangkan anaknya, beliau mengambil keputusan untuk membuat laporan polis, Ahad lalu.

Beliau berkata polis memaklumkan pasangan itu tiada di rumah dan pemeriksaan di hospital tempat kerja wanita itu mendapati dia mengambil cuti kecemasan untuk pulang ke kampung.

Menurutnya, selepas itu beliau dimakklumkan pasangan itu ditahan polis di Ampang, Selangor, petang semalam.

Rosmaliah berkata sepanjang tinggal bersama pasangan tersebut sekitar November hingga Januari, beliau ada beberapa kali melihat suspek lelaki itu memukul anaknya malahan pernah sekali melihat lelaki itu mencucuh puntung rokok di lengan anaknya.

“Dalam tempoh 2 minggu awal tinggal bersama mereka, lelaki itu ok aje…tidak pukul atau buat sebarang perkara lain tetapi semakin lama perangainya berubah dan saya pernah nampak di tampar Aleya di depan mata saya, cubit lengan, cucuh puntung rokok dan lambung anak saya itu tinggi-tinggi.

“Banyak kesan lebam di tangan anak saya itu. Bila saya tegur dia marah kembali dan ugut pula untuk buat laporan mengenai saya yang tiada sebarang pengenalan diri, jadi saya pula rasa takut,” katanya.
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 🔥🔥💥Cara mudah buat bisnes tanpa promosi sakan pada pelanggan, tapi pelanggan sendiri yang cari kita. Buat online je..💥🔥🔥
 Dapatkan Vitamin C Harian Anda Disini >>>Klik Sini<<< Sebotol ada 100 tablet Harga RM60 sahaja.Penghantaran PERCUMA ke Seluruh Malaysia


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan