Header Ads

ads header

Flash News

Aziz Bari sedia jika digugurkan sebagai excoIPOH, 27 Mei — Naib Pengerusi DAP Perak Abdul Aziz Bari bersedia jika digugurkan daripada barisan Anggota Majlis Mesyuarat Kerajaan negeri (Exco) Perak.

Pengerusi Jawatanakuasa Pendidikan, Sains, Teknologi dan Alam Sekitar negeri itu berkata sehingga hari ini beliau tidak mempunyai sebarang maklumat jika bakal dikekalkan atau sebaliknya.

"Ia merupakan tanggungjawab Menteri Besar (Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu) dan barisan kepimpinan Pakatan Harapam untuk menyelesaikan isu tersebut. Saya tidak boleh bercakap apa-apa mengenai perkara itu," katanya kepada pemberita selepas program memasak bubur lambuk anjuran Jabatan Pendidikan Negeri Perak di sini, hari ini.

Menurut Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tebing Tinggi itu, sepanjang pengetahuannya tidak mungkin akan berlaku pertukaran Exco.

"Sepanjang yang saya tahu, tidak akan ada perubahan. Kedudukan tetap status quo. Kita semua mewakili parti. Jika kita diarahkan pergi, kita pergi. Kita merupakan pemain satu pasukan," tambah beliau.

Terdapat ura-ura menyatakan Abdul Aziz akan digantikan dengan ADUN Sungai Manik dari Parti Pribumi Bersatu Perak, Datuk Zainol Fadzi Paharudin.

Nama lain turut disebut-sebut mungkin digugurkan adalah Exco Kemudahan Awam, Infrastruktur, Pertanian dan Perladangan, Abdul Yunus Jamhari dari PKR yang dikatakan akan diganti dengan ADUN Hulu Kinta, Muhamad Arafat Varisai Mahamad. — Bernama

MR :  PH Perak makin retak, tunggu terbelah aje


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan