Header Ads

ads header

Flash News

Seruan Ketenteraman Untuk Indonesia


1. PAS melahirkan kebimbangan terhadap situasi yang berlaku di Indonesia berikutan pengumuman keputusan Pemilihan Umum 2019 (PEMILU) yang menimbulkan ketegangan dan kekecohan sejak beberapa hari.

2. PAS menyeru agar semua pihak khususnya pendukung parti politik, pertubuhan Islam dan gerakan NGO di Indonesia termasuklah pasukan keselamatan untuk menghormati ruang demokrasi dan proses undang-undang supaya ketenteraman awam dapat dipulihkan dengan segera.

3. PAS turut menyarankan agar segala dakwaan penipuan sepanjang berlangsungnya PEMILU 2019 dapat disiasat dengan segera dan dibawa ke muka pengadilan bagi mengembalikan keyakinan rakyat terhadap ketelusan sistem demokrasi dan proses pilihan raya di Indonesia.

4. Terlebih penting adalah sikap waspada semua pihak daripada terperangkap dengan provokasi musuh yang cuba mengambil kesempatan, seterusnya mengambil segala langkah untuk menghentikan pembulian dan fitnah yang sering dilemparkan kepada pihak yang memperjuangkan Islam.

5. Marilah kita berdoa agar kemelut ini dapat diselesaikan secara persaudaraan dan harmoni demi kestabilan di Indonesia dan rantau ini.

“Islam Memimpin”

ABDUL HADI AWANG
Presiden PASUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Menghadapi Kolesterol TINGGI!!?? Dapatkan PENCAIR KOLESTEROL DISINI>>>>KLIK SINI<<<<
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan