Header Ads

ads header

Flash News

Sultan Brunei pulangkan ijazah Oxford


LONDON - Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah memulangkan ijazah kehormat dari Universiti Oxford di Britain selepas mendapat kritikan seluruh dunia diketuai selebriti termasuk George Clooney dan Elton John kerana mencadangkan hukuman mati kepada pesalah gay dan zina.

Hampir 120,000 orang menandatangani petisyen pada April menggesa Universiti Oxford membatalkan penganugerahan ijazah kehormat undang-undang yang diberikan kepada sultan itu pada 1993, pemerintah monarki kedua paling lama di dunia yang juga perdana menteri kepada negara yang kaya hasil minyak.

Universiti Oxford berkata sultan itu memutuskan menyerahkan semula ijazah kehormat tersebut pada 6 Mei, sementara ia meneliti semula keputusan penganugerahannya.

Berita mengenai keputusan itu disiarkan semalam.

Negara terkecil di Asia Tenggara itu menerima kecaman global apabila ia menggubal undang-undang Islam pada 3 April yang menghukum pesalah liwat, zina dan rogol dengan hukuman mati termasuk direjam.

Selepas menerima bantahan, baginda awal bulan ini berkata hukuman mati tidak akan dikenakan dalam pelaksanaan kanun keseksaan itu. - Reuters
MR :  Jangan dilayan syaitan yang terdiri manusia dan jin


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan