Header Ads

ads header

Flash News

8 kali hantar surat tak dilayan, persatuan teksi mahu anjur himpunan


Sebuah persatuan teksi merancang menganjurkan satu himpunan di hadapan Jabatan Perdana Menteri (JPM) bagi menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap Kementerian Pengangkutan, khususnya menterinya, Loke Siew Fook.

Yang Dipertua Gabungan Teksi Malaysia, Kamarudin Mohd Hussain berkata, himpunan itu akan diadakan pada 19 Jun ini dan akan disertai pemandu teksi seluruh negara.

“Kita sekali lagi mahu hantar memorandum meminta Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad supaya campur tangan.

“Loke tak nak jumpa dan tutup pintu rundingan dengan kami. Walaupun sudah hantar surat 8 kali untuk berjumpa. Malah dia cop kami sebagai pemberontak,” katanya kepada FMT.

Pada 21 Mei lalu Gabungan Teksi Malaysia membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendakwa Loke menyalahgunakan kuasa sebagai menteri pengangkutan.

Kamarudin mendakwa Loke dilihat meminda peraturan semata-mata untuk kepentingan pemandu e-panggilan.

Beliau berkata, sebelum ini pihak persatuan telah menyerahkan satu memorandum kepada Mahathir di Perdana Putra meminta campur tangan beliau dalam pertikaian itu, tetapi tidak mendapat respons.

Katanya, beliau mahu memastikan pemandu teksi mendapat layan sama rata seperti yang diberikan kepada pemandu e-panggilan.

Beliau mendakwa tindak-tanduk Loke adalah sama seperti kerajaan sebelum ini dan tidak ada pembaharuan dibuat untuk pemandu teksi.

Katanya, antara isu yang berbangkit adalah langkah Kementerian Pengangkutan membenarkan pemandu e-panggilan membuat permohonan lesen kenderaan pengangkutan awam (PSV) secara atas talian, dengan menyifatkan ia merupakan layanan istimewa kepada syarikat seperti Grab.

FMT


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan