Header Ads

ads header

Flash News

Google Menyenaraikan Semula Huawei Mate 20 Pro Untuk Ujian Android Q


ejak isu Huawei dan Amerika Syarikat (A.S), banyak syarikat dari A.S dipaksa untuk tidak lagi berurusan dengan Huawei. Antara syarikat yang terlibat adalah Google, yang tidak lagi memberikan lesen penggunaan Android kepada Huawei. Disebabkan itu juga, Huawei Mate 20 Pro telah dibuang dari 21 senarai yang boleh menguji Android Q secara terlebih awal.Terkini, Google telah menyenaraikan balik Huawei Mate 20 Pro sebagai peranti yang layak menguji Android Q. Tidak pasti apakah sebab utama Google kembalikan kelayakan peranti ini. Ada kemungkinan besar, lesen sementara Google dan Huawei masih sah untuk Huawei menguji Android Q. Kerana arahan Trump adalah untuk peranti masa hadapan dan peranti sedia ada masih boleh diteruskan kemaskininya.

Jadi, bagi mereka yang ingin menguji Android Q pada Huawei Mate 20 Pro – anda kini bpleh lakukannya. Sementara itu, Huawei juga telah bersedia dengan sistem operasi tersendiri mereka – ArkOS yang tanda dagang telah pun didaftar baru-baru ini.

Sumber Rujukan: Android
AMANZ


MR :  US acah aje...


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan: