Header Ads

ads header

Flash News

Tajuk media melaga-lagakan kita


KUANTAN: Kejayaan PAS mengadakan kerjasama (taawun) politik dengan Umno sehingga membimbangkan musuh politik kerana mereka melihat potensi besar gabungan itu.

Naib Presiden PAS, Dato’ Mohd Amar Abdullah berkata, berdasar perkembangan yang berlaku sekarang terdapat pelbagai usaha mereka bagi menggagalkan kerjasama itu.

Sebab itu katanya pada masa akan datang PAS akan berdepan dengan cabaran lebih banyak lagi.

“Dalam kita menilai cabaran itu hendaklah kita buat dengan jiwa yang bersih. Perlu melihat suasana dengan menyeluruh dan tidak boleh melihat dalam konteks kenegerian sahaja.“Misalnya Kelantan tidak boleh fikir dalam konteks Kelantan sahaja,” katanya ketika menggulung perbahasan ucapan dasar presiden pada Muktamar Tahunan PAS Ke-65 yang bertema ‘Islam Memimpin Perpaduan’ di Stadium Tertutup SUKPA Indera Mahkota, di sini hari ini.

Beliau juga berharap pemimpin dan ahli PAS lebih berhati hati dengan media massa kerana ada dalam kalangan mereka menjadi alat menimbulkan kebencian terutamanya Malaysiakini.

Katanya, laman berita itu sering memberi gambaran yang negatif terhadap PAS.

“Mereka sering memberi gambaran yang negatif. Berdasar kepada tajuk yang digunakan nampak lebih negatif. Itu usaha untuk melaga-lagakan antara kita.

“Kalau hendak banding laman berita Free Malaysia Todaynampak lebih elok sedikit,” ujarnya.Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan