Header Ads

ads header

Flash News

Anwar bagi masej kepada Mahathir, ada sokongan MP mencukupi untuk dia jadi PM


Presiden PKR, Anwar Ibrahim menafikan bahawa beliau melihat timbalannya Mohamed Azmin Ali sebagai ancaman yang bakal mengahalangnya daripada menjadi perdana menteri.

Malah, katanya, beliau mempunyai sokongan ahli parlimen PKR, Pakatan Harapan dan restu Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad untuk menjadi perdana menteri seterusnya.

"Jadi apa isunya?" soalnya kepada pemberita pagi ini ketika ditanya sama ada sarannya meminta Azmin meletak jawatan sekiranya video seks yang dikaitkan dengan dirinya terbukti sahih berkaitan dengan perebutan jawatan perdana menteri.

"Biar ini jelas... ahli parlimen bersama saya. Pendirian Harapan kekal tidak ada perubahan (tentang siapa yang bakal jadi perdana menteri seterusnya). PM dan saya bermesyuarat setiap minggu.
Iklan

"... Saya ada jumlahnya (MP yang mencukupi), saya mendapat sokongan Harapan dan PM. Jadi tidak adil bagi saya atau Azmin untuk menyatakan sebaliknya," katanya.

Turut hadir pada sidang akhbar bersama Anwar di bangunan Parlimen adalah dua ahli parlimen, yang turut menandatangani satu kenyataan bersama sebagai sokongan kepada Azmin.

Kenyataan daripada 22 ahli majlis kepimpinan pusat PKR dan 14 Ahli Parlimen itu mendesak supaya Anwar berhenti mengeluarkan kenyataan yang boleh memecah-belahkan parti.

Spekulasi bertiup kencang bahawa Mahathir dan beberapa individu yang berkuasa merancang untuk memilih Azmin, yang juga adalah menteri hal ehwal ekonomi, sebagai bakal perdana menteri.


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan