Header Ads

ads header

Flash News

Mengenang orang jual negara


Pada hari ini 13.7.1981, Kerajaan Malaysia telah mengusir keluar tiga orang pegawai Kedutaan Soviet dari negara ini kerana kesalahan pengintipan. Turut sama ditangkap ialah Encik Siddiq Mohamad Ghouse. Beliau telah ditangkap di bawah akta keselamatan Dalam Negeri (I.S.A.) kerana menjadi agen Polis Rahsia Soviet iaitu KGB dan kegiatannya itu memudaratkan keselamatan negara.

Pegawai-pegawai Kedutaan Soviet yang di usir itu ialah Encik G.I. Stepanor, Setiausaha Pertama Kedutaan; Encik V.P.Romanov, Setiausaha Kedua Kedutaan Soviet dan seorang kakitangan bukan diplomatik di bahagian ekonomi kedutaan Soviet iaitu Z.L. Khamidauline.

Tan Sri Ghazali Shafie selaku Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri dalam kenyataan akhbar mengatakan bahawa pihak polis negara ini sudah pun merampas alat-alat yang dibekalkan oleh agen-agen KGB kepada Encik Siddiq Ghouse.

Beliau menyatakan bahawa polis telah mula mengadakan pengitipan di atas kegiatan-kegiatan yang dijalankan oleh Encik Siddiq dan tiga orang agen tersebut sejak beberapa bulan yang lalu.

MR :  Orang kuat Mahathir


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. Neh musim orang menjual negara. Mereka yang menjual negara dianggap akan menyelamatkan Malaysia dari bankrap. Industri kereta dah dijual, Sistem penerbangan tak lama lagi. Felda ohh felda...entah apa lagi yang telah dijual.

    BalasPadam