Header Ads

ads header

Flash News

‘Speaker tak guna, macam mana dia jadi hakim?’ kata KJ


Anggota parlimen pembangkang hari ini tidak dapat menyembunyikan rasa kecewa dengan sikap Speaker Dewan Rakyat, Mohamad Ariff Md Yusof yang menurut mereka sebagai berat sebelah dan seolah-olah cuba menyebelahi Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.

Ia susulan keputusan speaker yang menolak usul pembangkang untuk merujuk Lim kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan berikutan kenyataan ahli parlimen Bagan itu sebelum ini berhubung dana pembayaran balik Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) .

“Macam mana dia boleh jadi hakim pun saya tak tahulah. Tak guna,” kata Anggota Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin pada sidang media di lobi parlimen.

Sidang media itu diadakan selepas sidang Parlimen hangat dengan pertikaman lidah antara wakil rakyat pembangkang dan kerajaan ketika membahaskan usul untuk merujuk Lim ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen sehingga beberapa wakil rakyat pembangkang angkat kaki dan keluar dari dewan.

Usul itu dibuat kerana ungkapan “merompak” yang pernah dibuat Lim tahun lalu kepada pentadbiran BN berhubung kutipan hasil cukai barang dan perkhidmatan (GST), yang menurut mereka mengelirukan dewan.Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan