Header Ads

ads header

Flash News

Najib "Ngajing" kepada PH lagiHello Nik Nazmi.
Saya pinjam, copy dan edit kenyataan lama kamu sekejap.

Enam kedai sudah tutup tahun lepas dan dua puluh lagi akan tutup tahun ini tapi Nik Nazmi sekarang ini macam buat tak tahu.

Oleh itu, saya tolong edit sikit. Harap Nik tak marah.

---

Tutup Pasaraya Giant: Realiti ekonomi negara tenat

Laporan berita yang menyatakan bahawa Pasaraya Giant akan menutup l̶i̶m̶a̶ ̶ 𝐝𝐮𝐚 𝐩𝐮𝐥𝐮𝐡 (tidak ambil kira enam lagi yang sudah tutup tahun 2018 lepas) lagi pasaraya di sekitar Malaysia membuktikan sekali lagi bahawa ekonomi Malaysia bukanlah seindah yang digambarkan oleh N̶̶̶a̶̶̶j̶̶̶i̶̶̶b̶̶̶ ̶̶̶ ̶d̶a̶n̶ ̶K̶e̶r̶a̶j̶a̶a̶n̶ ̶U̶m̶n̶o̶-̶B̶a̶r̶i̶s̶a̶n̶ ̶N̶a̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶.̶ Kerajaan Pakatan Harapan.

Ketua Pemuda Pakatan Harapan Nik Nazmi Nik Ahmad dalam kenyataan hari ini berkata, dengan peningkatan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) dan sebagainya tidak memberi sebarang makna sekiranya perniagaan dan rakyat terus tertekan dengan keadaan ekonomi yang kian meruncing akibat kegagalan pentadbiran Kerajaan.

“Pengenalan cukai G̶S̶T̶ SST yang tidak teratur dan kejatuhan nilai ringgit sehingga mengakibatkan kenaikan harga barang jelas memberi kesan kepada peniaga dan juga pembeli yang semakin berkurangan kuasa membeli.

“Apa akan jadi kepada pekerja Pasaraya Giant, dan ribuan pekerja perniagaan lain yang terlibat dengan mereka?,” ujarnya.

Ketua Angkatan Muda PKR ini berkata isu penutupa pasaraya itu hanyalah sebahagian daripada krisis yang melanda sektor runcit negara.

Bagaimanapun ujarnya lagi, banyak kedai-kedai kecil dan sederhana serta pembekal-pembekal menjadi mangsa namun dalam pembentangan Bajet 2̶0̶1̶8̶ ̶ 2019 oleh p̶e̶r̶d̶a̶n̶a̶ ̶m̶e̶n̶t̶e̶r̶i̶ Lim Guan Eng, pun tidak menyentuh mengenai nK̶e̶r̶a̶j̶a̶a̶n̶ ̶U̶m̶n̶o̶-̶B̶a̶r̶i̶s̶a̶n̶ ̶N̶a̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶.̶ Kerajaan PH yang selamas ini ujarnya, gagal membela rakyat.

“Ketidaktentuan masa depan mereka adalah akibat dasar K̶e̶r̶a̶j̶a̶a̶n̶ ̶U̶m̶n̶o̶-̶B̶a̶r̶i̶s̶a̶n̶ ̶N̶a̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶.̶ Kerajaan PH yang gagal membela rakyat.

“Pengumuman bajet oleh p̶e̶r̶d̶a̶n̶a̶ ̶m̶e̶n̶t̶e̶r̶i̶ Lim Guan Eng,tempoh hari langsung tidak menyentuh isu-isu genting seperti ini atau memberi solusi kepada masalah rakyat, malah hanya berperanan menjanjikan gula-gula sempena pilihanraya.

“N̶a̶j̶i̶b̶ ̶d̶a̶n̶ ̶B̶N̶ Guan Eng dan PH tidak mampu memulihkan ekonomi negara sendiri.

August 20, 2019: 20 more Giant and Cold Storage stores to close?
https://www.theedgemarkets.com/ar…/more-giant-stores-closing

NAJIB RAZAK

MR :
  Najib perli PH dengan edit kenyataan PH lamaUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

2 ulasan:

  1. cakap lagu apa pon sayangnya ph sudah berkuasa . too sad .

    BalasPadam
  2. Masa ada kuasa dulu orang cakap apa tak mau dengaq...ketegaq batang peliaq hang...la ni dah melingkop baqu hang nak tunjot baik...pigi dahhhh...

    BalasPadam