Header Ads

ads header

Flash News

Wahai pemuda Amanah yang bodoh dan buat-buat bodoh

1- Yang dikurangkan adalah elaun guru milik kerajaan pusat iaitu Guru Kemas dan Tabika Perpaduan yang sepatutnya korang beri elaun yang tinggi.

2- Terengganu telah menambah guru Quran dari 700 orang kepada 1700 orang..ni bermakna peruntukan royalti yang digunakan ianya lebih bernilai kerana lebih ramai yang menikmati berbanding sebelum ni.

3- Mengungkit barang yang diberi

Allah berfirman:
Maka perumpamaan orang itu seperti batu licin yang di atasnya ada tanah, kemudian batu itu ditimpa hujan lebat, lalu menjadilah dia bersih (tidak bertanah). Mereka tidak menguasai sesuatupun dari apa yang mereka usahakan; dan Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang kafir.” (al-Baqarah, 2: 264)

4- Sepatutnya Kami harus bertanya apa yamg telah dibuat kerajaan persekutuan dengan pendapatan royalti negeri2 utk bantu rakyat negeri ini. Kerana royalti yang dibayar ke Terengganu dipotong 20% dalam masa yang sama perlu membuat pembayaran berjadual ini termasuk juga pembayaran hutang kerajaan dahulu.

5- Walaupun dalam keadaan kewangan terhad.. lepas satu persatu manifesto direalisasikan harini pula terlaksana manifesto kad sejahtera untuk dimiliki oleh golongan B40 bagi mendapat pwerkhidmatan di klinik swasta.

Nak apa lagi..

Aeman
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

3 ulasan:

  1. Komen komen dari barua dan keldai Dapigs keseluruhannya meneka dalam kesamaran dan perlu di buang ke laut sahaja. Mereka layak hantar komen sampah dalam malaysiakini yang penuh dengan komen komen sampah oleh puak puak gila kacang merah

    BalasPadam
  2. Puak pandap hanya pandai mencipta dan menyebarkan fitnah terhadap parti Islam kerana mereka dan tuan roket mereka benci perjuangan Islam.

    BalasPadam
  3. Kalau cerdik tak lah masuk PAN

    BalasPadam