Header Ads

ads header

Flash News

Agong pun perli PAN berkenaan "Rahmatan lil alamin"


PELAKSANAAN “rahmatan lil alamin” tidak harus bertoleransi terhadap perbuatan yang bercanggah dengan tuntutan agama, titah Yang di-Pertuan Agong.

Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Almarhum Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah berkata, hukum hakam agama tidak seharusnya diketepikan dalam menyemai toleransi dan kasih sayang sesama masyarakat.

Sultan Abdullah bertitah gagasan idea ‘Rahmatan lil Alamin’ yang diketengahkan juga boleh membawa konsep hidup bermasyarakat kepada tahap yang lebih tinggi, di mana konsep tersebut telah dibawa oleh junjungan besar Nabi Muhammad SAW yang bersifat sejagat dan rahmat untuk seluruh alam.

Jangan bercanggah dengan agama?
Siapa yang suka sangat sebut rahmatan lil alamin kononnya partinya Islam progresif tapi rahmatan lil alamin terlalu bercanggah dengan Islam.

L:agi pelik ada kononnya 2 tokoh agama dalam PAN ni seperti Ahmad Awang dan Ghani Shamsuddin. Dia orang ni buat apa dalam PAN?

Yang IKRAM pula, engkau orang pun buat apa?

Nasir Ramlee
nasirramlee@gmail.com
https://www.facebook.com/nasirramlee89

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan