Header Ads

ads header

Flash News

18 wakil rakyat PAS, 6 Umno sokong Dr M


KUALA LUMPUR: Sekiranya apa-apa berlaku berhubung tampuk pimpinan negara, semua 18 ahli Parlimen PAS dan enam dari Umno mahu Dr Mahathir Mohamad kekal memerintah negara.

Sokongan itu dinyatakan mereka susulan Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali dilaporkan bertegas mahu Mahathir terus diberi mandat sehingga pilihan raya umum akan datang dan usaha memendekkan tempoh beliau dikira cubaan mewujudkan kerajaan “pintu belakang”.

“Saya nak menyatakan, kalau apa-apa berlaku, sebagai Ketua Whip PAS, 18 undi untuk Langkawi,” kata Takiyuddin Hassan (PAS-Kota Bharu) ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2020 di Dewan Rakyat hari ini.

Mahathir merupakan Ahli Parlimen Langkawi.

Di lobi Parlimen, enam ahli Parlimen Umno iaitu Mohd Shahar Abdullah (Paya Besar), Adham Baba (Tenggara), Mastura Mohd Yazid (Kuala Kangsar), Abdul Rahman Mohamad (Lipis), Ismail Abdul Muttalib (Maran), dan Ahmad Nazlan Idris (Jerantut) senada menyatakan sokongan yang sama.

Mereka mahu Dr Mahathir kekal sebagai perdana menteri untuk memastikan fokus diberikan terutama dalam aspek kestabilan politik dan ekonomi negara.

“Kami tidak mahu lihat ada masalah kerana peralihan (kuasa) dalam tempoh dua tahun ini. Ia satu perkara tidak masuk akal,” kata Shahar.

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan