Header Ads

ads header

Flash News

Polis siasat perhimpunan bekas ahli PKM di Kajang


KUALA LUMPUR: Polis masih menyiasat dakwaan terdapat satu perjumpaan serta perhimpunan dipercayai membabitkan bekas ahli Parti Komunis Malaya (PKM) yang diadakan di Kajang semalam.

Ketua Polis Daerah Kajang, Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata, tiada sebarang laporan dibuat mana-mana pihak, namun pihaknya mengambil maklum akan perkara berkenaan.

“Maklumat mengenai penganjuran perhimpunan itu berjaya diperolehi. Ia dilaporkan berlangsung secara tertutup dan pihak polis masih dalam tindakan menyiasat segala aspek berkenaan penganjuran itu,” katanya ketika dihubungi.

Sebuah portal berita melaporkan kira-kira 300 orang menghadiri perjumpaan dan perhimpunan yang dipercayai melibatkan bekas ahli PKM itu di Kajang, pagi semalam.

Perjumpaan itu difahamkan sebagai memperingati ulang tahun ke-30 Perjanjian Damai Hatyai yang ditandatangani antara Kerajaan Malaysia dan PKM pada 2 Disember 1989.............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan: