Header Ads

ads header

Flash News

6 Minuman Yang Boleh Lambatkan Penuaan!


Mahu atau tidak, lambat laun kita pasti akan tua dimamah usia. Walaupun begitu ia tidak bermakna kita tidak boleh mengekalkan keremajaan wajah.

Antara tanda-tanda fizikal yang akan kelihatan adalah rambut beruban, rambut gugur, kedutan pada wajah dan sebagainya.

Perkara sebegini memang tidak dapat dielakkan. Namun masih belum terlambat untuk anda mengamalkan jenis-jenis minuman ini untuk kekal sihat dan awet muda.

MASKULIN kongsikan 6 jenis minuman yang boleh membantu anda melambatkan proses penuaan sekali gus mengekalkan keremajaan kulit dan awet muda.

1. Air kosongSeperti yang kita ketahui, air kosong adalah air yang terbaik untuk bantu kesihatan kita. Ini kerana air kosong langsung tidak mempunyai kandungan gula di dalamnya. Ia adalah air yang sangat diperlukan badan kita. Ia juga pastikan badan kita sentiasa hidrat. Tanpanya kulit kita akan kering dan berkedut dengan cepat.

2. KopiIa dapat bantu anda mengurangkan risiko kanser kulit. Jika seseorang minum kopi setiap hari mereka akan mengurangkan risiko kanser kulit bukan melanoma sekitar 10%. Selain itu, kafein yang ada dalam kopi melindungi tubuh daripada keradangan kronik dan ia merupakan penyakit biasa apabila umur meningkat.

3. Teh hijauIa sememangnya kaya dengan anti-oksidan yang bantu mencegah kedutan daripada muncul dengan meningkatkan perolehan sel. Selain itu, anda kena tahu bahawa orang yang kerap minum the ini mempunyai risiko penyakit jantung yang rendah.

4. Air kelapa
Ia mengandungi hormone tumbuhan yang dikenali sebagai ‘Cytokinin. Ia berfungsi sebagai penggalak pertumbuhan sel serta doketahui sebagai anti-karsogenik.

5. Jus lidah buaya atau Aloe VeraKadar asid amino di dalamnya sangat tinggi yang mana ia membantu meningkatkan pengeluaran kolagen dalam badan. Selain itu, terdapat juga kandungan anti-oksidan yang berperanana sebagai sel yang membantu pertumbuhan semula kulit.

6. Jus limau gedang Badan manusia memerlukan vitamin C untuk menghasilkan kolagen yang meningkatkan keanjalan dan kelembutan kulit anda, Segelas jus ini bantu anda kurangkan kedutan pada wajah serta buat anda kelihatan muda.Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt
............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan