Header Ads

ads header

Flash News

Akhirnya Anwar mengaku dia liberal


Presiden PKR Anwar Ibrahim mengakui beliau seorang yang liberal kerana sedia mendengar pendapat pelbagai pihak, sebagai menjamin kebebesan untuk bersuara.

Anwar berkata, bagaimanapun beliau tidak bersikap liberal dalam soal yang berkait dengan perkara membabitkan Islam.

 
"Kita ini liberal makna kita sedia mendengar, sedia menolak, sedia tasamuh toleransi dengan padangan, ya.

"Tapi bukan liberal sebagai seorang muslim, soal akidah nak liberal macam mana, solat lima kali sehari, saya tak liberal, puasa bulan Ramadan itu saya tak liberal.

Anggota Parlimen Port Dickson itu berkata demikian ketika menjawab pertanyaan apakah dirinya liberal dan apakah PKR menjadi anggota Liberal International, persekutuan parti-parti beraliran liberal antarabangsa.

Mahathir ada menyebut:

“Dulu sebelum ini Ku Li (Tengku Razaleigh Hamzah) keluar parti dan tubuh parti Semangat 46. Tetapi itu parti Melayu. Anwar keluar-keluar dia buat parti liberal.

Jelas Anwar mendengar pandangan kumpulan yang bertentangan dengan keyakinannya seperti LGBT, bukan bererti menyokong atau bersetuju dengan mereka.
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


9 ulasan:

 1. Ulang saya saman!

  Kah..kah..kah...

  BalasPadam
 2. Saya ulanggg...hari ni kita menanggg...,esok kita...tak tau nak buat apa lagi......tungguuuuuuu..

  BalasPadam
 3. Semoga semua rakyat berhati hati / waspada amAt dengan dsai ini....

  BalasPadam
 4. Tidak ada Tuhan yang disembah melainkan Allah.Dialah yang menghidup dan mematikan,Yang memelihara langit dan bumi dan apa yang ada diantara keduanya.Mereka yang dalam keraguan,Mereka yang bermain -main didalam perkara agama,Akan mendapat azab yang amat pedih.Padahal telah datang kepada mereka penjelasan.Janganlah kamu menyombongkan diri terhadap Allah dan Rasul.Ketika kamu ditimpa azab,Tuhanmu telah melenyapkan azab itu daripada kamu.Setelah Tuhanmu melenyapkan azab itu sedikit sahaja,Maka kamu kembali ingkar.

  BalasPadam
 5. Sudah sudahlah abang not berbelit belit

  BalasPadam
 6. Kecewa yang teramat kerana percaya&tertipu selama bertahun2..tergamaknya kamu agama islam dipersenda&dihina oleh musuh2 ALLAH

  BalasPadam
 7. Liberal maknanya luas.. terserah pada mereka yg nak tafsirkan macamana... sebagaimana juga Islam.. macam2 cara orang nak tafsirkan Islam.. sbb tu wujud PAS.. wujud AMANAH.. begitulah juga liberal..

  BalasPadam
 8. Liberal lah sangat.. Sampai kalimah Allah pun nk bg gereja guna.. Tu yg Dato Zulkifli kulim lawan bekas boss dia

  BalasPadam