Header Ads

ads header

Flash News

Penuh Dikelilingi Kawat Duri, Pasar Borong Selayang Di Perintahkan ‘Lockdown’ (PKPD)


Semenjak pagi tadi, tersebar gambar-gambar di media sosial yang memaparkan kawasan di sekitar pasar borong Selayang dikatakanya telah dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan

Kerajaan pada hari ini mengumumkan PKPD bakal dikenakan keatas Pusat Bandar Utara, Kuala Lumpur, dan kawasan sekitar Pasar Borong Kuala Lumpur yang juga dikenali sebagai Pasar Borong Selayang. Perkara ini telah dumumkan oleh Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Ismail Sabri Yaakob dalam sidang media harian pada 2 petang tadi.
Bertindak tegas menutup secara total…

Beberapa keping gambar sekitar Selayang yang memaparkan seolah-olah dikepung oleh kawat besi teah tersebar meluas di Facebook dan beberapa laman media yang lain.

Turut juga dimaklumkan, warga asing bertindak merosakkan penghalang yang dipasangan sekitar Pasar Borong Selayang sejak semalam.


Kerja dilaksanakan sekitar 1 pagi…
Dipasang kawat-kawat besi
Anggota tentera lengkap bersenjata…

Kawasan sekitar Selayan merupakan kawasan keenam dalam negara yang dikenakan PKPD. Sebelum ini, bangunan Malayan Mansion dan Selangor Mansion di Jalan Masjid India serta Menara Plaza City One di Jalan Munshi Abdullah dikenakan PKPD bermula 31 Mac lalu.Sumber: Facebook.

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan