Header Ads

ads header

Flash News

Sebulan tidak bekerja, lelaki tekad jalan kaki mahu pulang Kelantan jumpa anak bini


Sejak perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), terdapat segelintir daripada kita mula berhadapan dengan masalah ekonomi sehingga terpaksa cuti tanpa gaji, malah ada yang sehingga dibuang kerja.

Begitu juga dengan kisah yang tular baru-baru ini di Facebook, apabila seorang isteri meluahkan rasa risau setelah suaminya tekad pulang dari KL ke Kelantan dengan hanya berjalan kaki.

Sebulan dah tak kejeMenerusi hantaran di Facebook, Sara Anisa, suaminya difahamkan telah hampir sebulan tidak bekerja, malah suaminya terpaksa keluar dari rumah sewa berikutan sudah tiada wang lagi untuk meneruskan kehidupan di KL.

Jalan sampai kasut rosak


 Menerusi perkongsian di Facebook suaminya, dengan nama akaun Matnoe Poksu Din, memaklumkan dia kini sudah berjalan hingga Perak, sehingga kasut yang dipakai sudah mula rosak.

Dua hari lagi sampai la


Dia terpaksa berhenti sebentar di Mydin Amanjaya, untuk berehat sebelum memulakan semula perjalanan untuk pulang ke kampung, mengikut jangkaan masa dalam dua hari untuk sampai ke Kelantan.

Tolonglah sahabat semua


Dalam pada itu, seorang kenalan meminta jika ada orang yang terserempak dengan lelaki ini, sudilah menghulurkan bantuan atau boleh menghubungi terus menerusi nombor telefon diberikan.

Diharapkan ada yang sudi menghulurkan bantuan kepada lelaki ini, agar dapat membantunya pulang ke kampung berjumpa keluarga tercinta.

Sumber : Sara Anisa & Matnoe Poksu Din


MR :  Macam-macam hal..


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan