Header Ads

ads header

Flash News

Tentera nafi pakai helmet elak air kencing warga asing di Selangor Mansion


Angkatan Tentera Malaysia (ATM) menafikan dakwaan tersebar di media sosial yang anggotanya bertugas di bangunan Selangor Mansion, di sini memakai topi keledar untuk mengelakkan air kencing warga asing.

Panglima ATM, Jeneral Affendi Buang berkata pihaknya tidak pernah mengeluarkan arahan untuk anggotanya berbuat demikian.

“Tidak ada perkara sedemikian (anggota tentera memakai helmet elak air kencing warga asing ketika bertugas di bangunan Selangor Mansion).

“Pihak ATM hanya memakai helmet untuk tempat yang diisytiharkan sebagai kawasan perintah kawalan pergerakan diperketatkan (PKPD), manakala di tempat lain seperti biasa,” katanya kepada Bernama hari ini.

Terdahulu, tular di media sosial mendakwa anggota tentera yang berkawal di bangunan Selangor Mansion di bawah PKPD bertopi keledar untuk mengelak air kencing warga asing dari tingkat atas bangunan itu. - FMTUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan