Header Ads

ads header

Flash News

Kerajaan larang kenaikan caj pengangkutan awam


PUTRAJAYA - Sebarang kenaikan caj pengangkutan awam sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) adalah tidak dibenarkan.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pertimbangan kerajaan bagi perkara itu mengambil kira harga minyak yang rendah ketika ini.

"Mesyuarat membuat keputusan untuk tidak benarkan (syarikat) pengangkutan awam naikkan caj tambang pada waktu ini, tak kira bas, feri atau apa saja. Pertimbangan kita kerana harga minyak sudah rendah.

"Kalau harga naik, berebutlah naikkan harga, tapi bila harga turun, tiada siapa mahu turunkan harga," katanya pada sidang media (Non-Health) selepas Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan di sini hari ini.

Beliau berkata, aduan kenaikan caj semalam didengar membabitkan caj tambang feri ke Langkawi dari Kuala Kedah dan Kuala Perlis yang dinaikkan sebanyak RM10.

"Kita faham mereka terpaksa membawa separuh saja penumpang. Kerugian mereka boleh ditampung dengan harga minyak yang rendah ketika ini," katanya.

MR :  Kerajaan PN nampak prihatin,kalaulah PH, akan kita dnegar kerajaan akan pertimbangkan kenaikan harga... bla bla bla rakyat kena bersabar bla bla


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan