Header Ads

ads header

Flash News

Cadangan Penambah Baikkan Kepada SPR Untuk Hadapi PRU 15 Kelak


KHAS UNTUK TINDAKAN KERAJAAN & SPR


1.System Imbas Mykad Thumb Scanner perlu ditempatkan Dipusat Pusat Mengundi Untuk mengenal pasti Mykad Palsu atau Tulen ( Untuk Memastikan Warga China,India , Filipina Serta Dari Mana Mana Negara Sekalipun ...TIDAK MENGUNDI )

2.Sesi Interview untuk memastikan Pengundi Benar Benar Rakyat Malaysia.

3. JPN , IMIGRESEN , POLIS Wajib  ditempatkan sewaktu mengimbas Perdaftaran Sebelum Seseorang Itu Mengundi Agar Tindakan Dapat  Diambil jika ada Yang Bukan Warga Malaysia yang mempunyai Mykad datang untuk Mengundi.

4.Setiap Pusat Mengundi Wajib  pastikan tiada pengundi dari Warganegara China, India  Serta Dari Mana Mana Negara Sekalipun yang mempunyai Mykad Tulen Yang Mana Nama Mereka Telah Dipalsukan Didalam Mykad Tulen datang Untuk Mengundi.

5.Cadangan ini Untuk Memastikan Warga Asing yang mempunyai mykad haram tak layak dan tak boleh Mengundi...Sebab Mykad sekarang Disyaki Terlalu banyak  Yang Telah Dijual kepada Warga China dan India Untuk mereka Mengundi Parti Parti Tertentu  Serta Untuk Memastikan  Parti Parti Tersebut Memenangi Pililhanraya PRU ke 15 Kelak.

Dengan cara ini..Kita Berharap Tiada Pengundi Hantu Yang Akan Mengundi Kelak.

KPPUM Sangat Berharap  Kerajaan Serta Rakyat Malaysia Menyokong Cadangan Ini.

Ini Adalah Antara Cadangan KPPUM Kerana Sepatutnya Kerajaan Wajib Menukar Mykad Sekarang Kepada Mykad Baru Namun Oleh Kerana Waktu Semakin Hampir Dengan PRU 15 , KPPUM Memohon Agar Kerajaan Dapat Menyarankan Kepada Pihak SPR Agar Menerima Akan Cadangan Diatas Demi Ketulusan Serta Demi Memenuhi Hasrat Rakyat Kebanyakkan Yang Risaukan Akan Hal Mykad Malaysia Sekarang Ini.

Sekian.
Terima Kasih.

ZAMIL IBRAHIM
TIMBALAN PRESIDEN KPPUM.

7 Jun 2020
Stay At Home
Sg Petani Kedah.


MR :  Cadangan yang baik dan pratikal


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

 1. Nak senang keluar je semua nama2 bukan bangsa melayu/bumiputra dari senarai daftar undi. Sebab mereka ni salah guna kontrak sosial sejak merdeka dulu.

  BalasPadam
 2. Betul. Tak payah nak buat Mykad Baru. Semua Mykad yang bukan Melayu perlu melaporkan diri dan sahkan kad pengenalan mereka berserta dgn surat beranak.
  Sesiapa yang gagal sahkan dalam tempoh tiga bulan akan dibatalkan kerakyatannya.
  Bagi Mykad yang berbangsa Melayu dan beragama Islam, tak payah semak.
  Semak orang kafir aje. Ha baru padan muka diorang sebab berani sangat nak timbulkan isu agama dalam Mykad. Nah Amekau!
  Senang aje.

  BalasPadam