Header Ads

ads header

Flash News

PKR pecat Ketua Wanitanya, Haniza Talha dan 3 pemimpin lain berkaitan Azmin


PKR telah memecat empat pemimpin yang dikaitkan dengan bekas timbalan presiden Azmin Ali.

Mereka ialah ketua Wanita PKR Haniza Talha, ketua wanita Pulau Pinang Nur Zarina Zakaria, dua Adun Pulau Pinang Dr Afif Bahardin (Seberang Jaya) dan Zulkifli Ibrahim (Sungai Acheh).

Keputusan itu dibuat oleh Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR semasa mesyuarat hari ini. Pemecatan berkenaandisahkan kepada Malaysiakini oleh pemimpin yang menghadiri mesyuarat tersebut.

Haniza dan Afif kedua-duanya digantung oleh parti itu pada bulan Mei.

Haniza, yang juga Adun Lembah Jaya dari Selangor, sejak itu telah membentuk sebuah NGO bernama Nation of Women, yang mendapat sokongan daripada pemimpin wanita lain yang berpihak kepada Azmin.

Sementara itu, Afif pula mengetuai NGO Pemuda Negara. Kedua-dua NGO ini dipercayai dipersiapkan untuk menjadi sayap wanita dan belia kepada Parti Negara yang akan ditubuhkan oleh Azmin.

Afif juga baru-baru ini berkata beliau akan duduk sebagai wakil Bersatu dalam sidang DUN Pulau Pinang.

Bagi Zulkifli pula baru-baru ini dia dilihat dalam pertemuan Afif dengan pemimpin Umno dan PAS.

Ketika dihubungi, Adun Sungai Acheh itu berkata dirinya masih belum menerima pengesahan rasmi mengenai pemecatannya daripada PKR.

"Saya tidak jangka kan sehingga tahap itu tanpa perlu dinyatakan sebab," katanya kepada Malaysiakini menjelaskan dia tidak akan membuat rayuan.

Haniza juga memaklumkan tidak menerima sebarang notis rasmi, berkata beliau kecewa dengan cara parti memutuskan pemecatannya.

"Tiada proses pendengaran berlaku. Saya yang tertuduh tidak diberi hak memberi keterangan dan berhujah balas.

"Keputusan dibuat oleh MPP yang majoriti adalah anggota yang dilantik oleh presiden ke jawatan tersebut. Parti PKR semakin hari semakin celaru.

"Pemimpin parti reformasi bukan lagi mengangkat usaha menegakkan keadilan, tetapi bertindak atas nafsu dendam dan tekanan emosi," katanya ketika dihubungi.

Azmin dan sepuluh yang lain berpaling tadah daripada PKR pada bulan Februari untuk menyokong pembentukan Perikatan Nasional menyebabkan kerajaan Pakatan Harapan runtuh.

 


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

  1. Wanita PKR yang dipecat menubuhkan Nation of Women. Yang lelaki pula buat la NGO nama BOYZ II MEN.

    BalasPadam
  2. Eloklah tu mung kene pecat. tugas mung dalam PKR pun cuma nak kutuk presiden mung. Lagi satu nak jadi gunting dalam lipatan. Baik mung pegi mengadap Azmin. Azmin boleh bagi jawatan macam2. Boleh kaya. Pas tu mung lagi bebas nak kutuk Anwar. Itu pun mung tak reti2 nak bersyukur.

    BalasPadam