Header Ads

ads header

Flash News

Pegawai tinggi ATM ditahan SPRM


SEORANG pegawai tinggi Angkatan Tentera Malaysia (ATM) ditahan untuk siasatan berkaitan kes rasuah membabitkan projek tertentu.

Sumber berkata, pegawai berkenaan disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berikutan dikatakan menerima rasuah RM500,000.

Menurutnya, penahanan pegawai itu mempunyai kaitan dengan kes setiausaha politik bekas Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu berhubung siasatan rasuah membabitkan projek secara rundingan terus di Kementerian Pertahanan bernilai lebih RM56 juta.

"Reman terhadap pegawai tinggi tentera itu disambung bagi melengkapkan siasatan SPRM," kata sumber berkenaan tanpa memperincikan perkara itu.

Terdahulu, SPRM menahan setiausaha politik bekas Menteri Pertahanan untuk membantu siasatan rasuah membabitkan projek secara rundingan terus di Kementerian Pertahanan bernilai lebih RM56 juta.

Majistret Shah Wira Abdul Halim mengeluarkan perintah reman selama enam hari terhadap lelaki itu bermula hari ini hingga 13 Julai ini, selepas mendengar permohonan dikemukakan SPRM di Mahkamah Majistret Putrajaya.

Sumber berkata, lelaki itu dikatakan melakukan kesalahan di Kementerian Pertahanan ketika bertugas sebagai Setiausaha Politik menteri.

Orang Kuat Anwar mesti bertepuk tangan dan Atok bersedih

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan