Header Ads

Header ADS

Lelaki dakwa diusir dari pangsapuri akibat ‘warna kulit’


SUBANG JAYA:
Seorang penyewa India diusir dari pangsapuri di Subang Jaya kurang 2 minggu selepas berpindah, dengan pihak pengurusan memaklumkan pemiliknya lebih memilih penyewa Cina.

David (bukan nama sebenar) memberitahu FMT, dia diberi masa hanya beberapa jam untuk mengosongkan kediaman itu selepas pihak pengurusan menghantar beberapa mesej WhatsApp daripada pemilik yang memintanya keluar.

“Saya pernah mendengar ia berlaku sebelum ini, namun terkejut apabila ia berlaku kepada saya,” katanya sambil menyifatkan ia tidak masuk akal.

Katanya, dia sedih dan kecewa dengan apa yang berlaku.

Selepas berkongsi kisahnya di Facebook, David mendapati ramai netizen yang menyokongnya.

“Orang ramai perlu sedar ini masih berlaku di Malaysia,” katanya.

David berkata, dia turut mendapatkan nasihat undang-undang mengenai perkara itu bagi tujuan pampasan.

Kejadian itu berlaku kurang 2 minggu selepas Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Zuraida Kamaruddin berkata, undang-undang untuk mengatasi isu diskriminasi perkauman dalam pasaran hartanah akan dibawa ke Parlimen awal tahun depan.

Pihak pengurusan terbabit mengesahkan kejadian menimpa David selepas dihubungi FMT

Sumber : FMT   

MR :    


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt





............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


6 ulasan:

  1. Itu sebab lah kita orang Melayu perlu kuasai ekonomi dan sektor perumahan. Kaum ini memang tak boleh diharap. Kalau mereka untung, takde ke hallah depa nak bagi sesen pun pada kaum lain. Kaum ni terkenal dengan kedekutnya.
    Tu sebab, next PRU kita perlu pastikan UMNO - PAS menguasai Parlimen. Jangan bagi chan langsung.

    BalasPadam
  2. Itu sebab lah kita orang Melayu perlu kuasai ekonomi dan sektor perumahan. Kaum ini memang tak boleh diharap. Kalau mereka untung, takde ke hallah depa nak bagi sesen pun pada kaum lain. Kaum ni terkenal dengan kedekutnya.
    Tu sebab, next PRU kita perlu pastikan UMNO - PAS menguasai Parlimen. Jangan bagi chan langsung.

    BalasPadam
  3. Sepet x gune,,,
    Nyah kn sepet dri tanah melayu
    Sepet bodoh
    Berak x cebok
    Puihhhh

    BalasPadam
  4. Jika puak kafir rasis menguasai negara kita, malanglah nasib umat Islam. Lihatlah apa yang telah berlaku kepada kaum Melayu di Singapura yang diperintah oleh puak kafir.

    BalasPadam
  5. PRU nanti undilah parti Melayu.. Tak kisah parti apa asalkan parti Melayu.. Korg semua tengoklah sendiri apa yg sedang berlaku di Malaysia bila dikuasai oleh bangsa mata sepet ni.. Kita org melayu pun di pijak2 di negara sendiri.. Mana maruah diri & jati diri kita sebagai org melayu??

    BalasPadam
  6. at least tulis la siap siap dlm iklan atau inform si agent tu awal awal.

    problem ni dtg dari tuan rumah.

    BalasPadam

Imej tema oleh A330Pilot. Dikuasakan oleh Blogger.