Header Ads

ads header

Flash News

PN Bincang Guna Satu Logo Pada PRN Sabah

GABUNGAN parti di bawah Perikatan Nasional (PN) akan membincangkan untuk menggunakan satu logo ketika bertanding pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah nanti.

Setiausaha Badan Pimpinan Bersatu Sabah, Datuk Seri Dr Ronald Kiandee berkata, perkara itu hanya akan dimuktamadkan selepas mendapat kata sepakat daripada gabungan parti di bawah PN.

“(Penggunaan satu logo) akan dibincangkan gabungan politik yang berada dalam PN.

“Kita harap satu pencapaian dan kata persetujuan politik dapat dicapai dalam gabungan PN untuk berhadapan dengan parti lawan yang berada di Sabah,” katanya mengulas sama ada gabungan parti di bawah PN akan menggunakan satu logo ketika bertanding dalam PRN Sabah.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan majlis Sambutan Hari Peladang, Penternak dan Nelayan serta Penyerahan Peruntukan Pakej Rangsangan Ekonomi Lembaga Pertubuhan Peladang 2020 di Manara LPP di Kuala Lumpur.

Sementara itu, mengulas cadangan pengundi Sabah yang menetap di semenanjung melakukan undian secara pos, beliau berkata, perkara itu terpulang kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memutuskannya.

“Serahkan kepada SPR untuk menentukan,” katanya.

Pada 30 Julai lalu, Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mengumumkan pembubaran DUN Sabah selepas mendapat perkenan Yang Dipertua Negeri, Tun Juhar Mahiruddin.

Kelmarin, SPR mengumumkan satu Mesyuarat khas SPR bagi PRN Sabah akan diadakan sekurang-kurangnya dalam tempoh dua minggu lagi.

#Sumber :Metro Online    

MR : Satu pendekatan terbaik   


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan