Header Ads

Header ADS

Parti AMANAH makin daif dan tak lama mungkin lupus, tinggal ahli IKRAM aje


Takkan la sejak tuan besar sibuk dgn 5 kes rasuah, mcm nie jadinya parti si kitul? Ramai nie saja yg hadir msyuarat Agong kawasan. Takdak peruntukan dari tuan besar ka sampaikan banner program bulan lain (bulan lepas lagi tu) pun boleh dibuat banner mesyuarat Agong..

Kassim Salamat

#Sumber : FB   

MR :  Kalau tak ada IKRAM rasanya dah lama masuk kubur. Tahniah IKRAM daripada gerakan Islam jadi GERAKN POLITIK HANCING  


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan:

  1. IKRAM ni progressifanwar. Macam Abim juge. Dia memang asalnya ABIM, skali Anwar. Pastu tak puas hati Anwar msk politik, yg tak puas hati kluar ABIM buat team JIM.(Jemaah Islam Msia). Sekarang JIM dah rebrand nama baru iaitu IKRAM. Sekarang depa dah setuju balik la kot dgn keputusan Anwar msk politik berpuluh2 tahun lepas (time anwar mula masuk politik pelawaan Tun Madey)

    So tak pasti nape depa setuju plak sekarang ni dgn politik.
    Mungkin depa dlu mengharapkan pimpinan depa (Anwar) masuk PAS kot. Sebab ramai depa ni join PAS rasanya mgkin panas ngn Anwar ikut BN TunMadey.

    Tp ada juga yg sudahnya ke BN kot.

    Tp bila Anwar dipecat mgkin hat BN tu depa kua BN masuk PAS.

    So JIM @ IKRAM ni pakat lari berpayumg bawah PAS la sbb suma yg berkaitan isu ANWAR dari awal2 lagi..

    Bila dah sampai waktu Anwar nak gabung ngn TunMadey dlm PH , depa setuju plak. Tak paham betui.

    Maka depa skali lagi kerana Anwar keluar parti & tubuhkan Parti Amanah Negara (PAN). maka tunjang PAN adalah JIM ni la. Yg mana bila x setuju ja, depa ni jadi Ahli Amanah

    *p/s: ABIM plak dlu ikut anwar UMNO/BN tapi lepas Anwar di pecat TPM, semua ikut masuk PKR. Tapi ada juga yg dah tinggalkan gerakan ABIM selamanya. Terus duduk wala di dalam PAS kerana telah dicerahkan dgn ilmu. Hidup ni bukan ikut sosok tubuh ANWAR semata.

    Kerana klo kita tanya soalan detail syariah pun belum tentu ANWAR blh jawab. Penyudahnya mungkin itu pasal ANWAR boleh sokong Gereja gantikan word God dalam BILBLE kepada kalimah ALLAH.... <= ini aku dengar sendiri dgn telinga aku dlm ceramah rapat umum dlm perkarangan Rumah MB Perak di Ipoh lebih kurang tahun 2007/2008.

    Almarhum Haron Din cukup marah dengan tindakan letak Allah sebagai ganti God dlm bible.. Sedangkan ajaran kristien bukan pecaya betul kat Allah. Ini usaha dakyah krietien dlm PH (pktan Rakyat@PR waktu tu) utk tarik Muslim & Muslim atas pagar mendekati Bible & convert to Kristien. Sebab konon tuhan sama apa salahnya.

    Tu salah 1 yg PAS rasa mcm ada benda tak betul yg sedang senyap2 bergerak di dasar PH ni.

    Maka kputusan keluar dr PH adalah lebih selamat berbanding ikut anwar yg setuju perkara macam tu - Menjadikan PAS bertanding sendirian dlm PRU 14.

    Maka geng Anwar dlm PAS pun tak suka, kerana putus dgn Anwar & DAP - JIM dlm PAS semestinya tak suka. Maka kluarlah mereka beramai2 sebagai PAN. Jadi apa nk hairankan nasib mereka jika populariti Anwar merosot maka PAN pun turut merosot la.

    Tapi yg pelik ahli sgt kurang & semakin berkurang tp parti bergerak siap yg fund? Taikun Cina DAP ke woi? Atau Anwar (idola) yg fund utk kumpulan 'die hard fan' dia ni - kipas susah mati. . . Idola yg kena support blk fans ni jenuh la weii. Tapi klo cina DAP support no problem, kasi kikis itu duit RBA. Sbb PAN pun nmpk tak kemana dah, ngabeh boreh yoo. .

    BalasPadam

Imej tema oleh A330Pilot. Dikuasakan oleh Blogger.