Header Ads

ads header

Flash News

Anifah Aman sindir Anwar? -- Ramai benar sindir Anwar


SHAH ALAM -
Presiden Parti Cinta Sabah, Datuk Seri Anifah Aman menyindir Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa mendapat lebih 120 sokongan ahli Parlimen untuk peralihan kuasa.

Anifah berkata, beliau tidak peduli tentang angka sokongan diperoleh Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan pertemuan pemimpin itu dengan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Menurutnya, apa yang dikhuatirkan beliau adalah tentang jumlah kes positif koronavirus (Covid-19) yang masih tinggi di Sabah.

"Saya tak kisah mereka di sana dapat nombor lebih 120 ke, kurang 120 ke, pergi tak pergi istana ke.

"Saya hanya kisah nombor di Sabah yang masih tinggi dan merisaukan," katanya menerusi hantaran di Facebook beliau pagi ini.

Semalam kemelut politik negara kembali panas apabila Anwar menghadap Yang di-Pertuan Agong dan dan mendakwa beliau mempunyai sokongan lebih 120 ahli Parlimen untuk menggantikan kerajaan Perikatan Nasional (PN) namun tidak mengemukakan senarai nama itu kepada Seri Paduka.

Berikutan itu, Seri Paduka menasihatkan Anwar agar akur dan menghormati proses-proses perundangan seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

Di sebalik krisis itu, Sabah dilaporkan kekal menjadi negeri tertinggi merekodkan kes baharu positif Covid-19 dengan 443 kes semalam.

Susulan itu, Anifah menasihatkan agar semua rakyat mematuhi prosedur operasi standard (SOP) iaitu menjaga penjarakkan fizikal dan memakai pelitup muka agar dapat melawan dan menyekat penularan Covid-19 secepat mungkin.

#Sumber :  SH  

MR : Sekarang politik sindir menyindir...   


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan