Header Ads

ads header

Flash News

Anwar nafi kaitan dengan syarikat senaraian awam sebelum hadap Agong


PETALING JAYA:
Presiden PKR, Anwar Ibrahim menafikan dakwaan mengaitkan dirinya dengan syarikat senaraian awam tertentu di Bursa Malaysia.

Ketua pembangkang itu berkata, dakwaan berkenaan palsu dan bertujuan menipu pembeli saham.

“Ini tidak benar sama sekali,” katanya dalam kenyataan hari ini sambil menambah beliau tidak memiliki saham dalam mana-mana syarikat senaraian awam.

“Saya meminta Bursa Malaysia dan Suruhanjaya Sekuriti memantau dan mengambil tindakan sewajarnya agar pasaran saham tidak dimanipulasi individu tertentu untuk mengaut keuntungan dengan menyebarkan khabar palsu.”

Anwar, yang dijangka menghadap Yang di-Pertuan Agong esok atas dakwaan beliau mempunyai “sokongan dan majoriti kukuh serta meyakinkan” daripada ahli Parlimen pelbagai parti untuk menubuhkan kerajaan baru, tidak memberikan butiran kepada khabar angin itu.

Jumaat lalu, The Edge Markets melaporkan Malayan United Industries Bhd (MUI) meraih minat pelabur dan muncul sebagai saham ke-2 paling aktif diniagakan pada dagangan awal.

Kaunter itu menyaksikan 228.66 juta saham diniagakan, dengan harga sahamnya meningkat 17.86% daripada 2.5 sen kepada 16.5 sen pada 11.13 pagi.

Laporan itu mendapati adik Anwar, Farizan, disenaraikan sebagai pengarah bebas bukan eksekutif MUI.

#Sumber : FMT   

   


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan