Header Ads

ads header

Flash News

Beri tempoh setahun kepada Muhyiddin kata Rais Yatim


SHAH ALAM -
Hentikan politik rakus melalui gencatan politik dengan memberi tempoh setahun kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk mengukuhkan semula ekonomi dan pandemik koronavirus (Covid-19).

Itu saranan Yang Dipertua Dewan Negara, Tan Sri Dr Rais Yatim berhubung kemelut politik pada masa ini ketika negara sedang berdepan pandemik Covid-19.

“Selepas setahun, baru kita buka kitab ‘rejam-merejam’. Kita belajar daripada kegetiran ini, baru Melayu ada kelas.

“Ikhlas saya katakan kalau Perdana Menteri ketujuh tidak meletak jawatan tanpa angin tanpa ribut pada Februari lalu, negara tak akan jadi macam ini,” katanya kepada Sinar Harian.

Mengulas lanjut, beliau berkata, politik negara ketika ini nampak rapuh disebabkan perebutan jawatan Perdana Menteri dalam kalangan individu yang tidak memikirkan aspek keselamatan dan ekonomi.

Dalam pada itu, katanya, pembangkang terutama DAP tidak banyak bersuara sebaliknya memerhati sambil tersenyum melihat gelagat politik Melayu.

#Sumber : SH   

   


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

  1. Kempunan lagi anuar ibrahim utk jadi PM...dah tiada lqgi tuah, golden touch anuar...
    Apakah gah anuar dudah berakhir...

    BalasPadam
  2. DSAI boleh bangun lagi dalam politik dia..jika dia bawa kes penyelewengan MAHATHIR tentang KRONI DAN NEPO..dia kata ada bukti KUKUH masa REFORMASI JALANAN dulu....tetapi hampa..sampai sekarang apa yang dia cakap tu masih TERGANTUNG untuk dia sendiri buktikan ....harap jangan dia sendiri LILITKAN tali gantung POLITIK dia KELEHERNYA cukup ler...cian WAN JIJAH...๐Ÿ˜๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    BalasPadam